(P) Un set de gantere mici, cel mai potrivit accesoriu de făcut sport acasă

Un set de gantere poate să fie realizat din diferite materiale, cel mai adesea din neopren, dar există și gantere din metal, mai puțin agreate pentru antrenamentele efectuate la domiciliu.

Câteva informații despre ganterePutem împărți ganterele în două mari categorii: gantere solide (dintr-o bucată) și gantere pliabile.

Constructiv, ganterele sunt realizate din două capete părți mai grele conectate printr-un mâner drept sau un pic curbat pentru o prindere mai ușoară ori sunt turnate dintr-o bucată. Vizual, multe au forma unui os stilizat. Doar că e vorba de unul mai greu decât unul de animal sau pasăre.

Corpul ganterelor este de obicei învelit într-un material special cu o bună aderență, destinat să împiedice scăparea lor din mână din pricină că sunt prea alunecoase. Asta dacă nu sunt realizate dintr-un singur tip de material, nu dintr-o combinații de metal și cauciuc etc.

Există atât modele de gantere cu capetele rotunjite, cât și altele în care mânerul conectează două prisme hexagonale.

Ganterele fixe sunt foarte bune pentru mulțime de exerciții de tonifiere și dezvoltare a musculaturii executantului, dar la un moment dat ele se vor dovedi în mod cert ca fiind prea ușoare și vor trebui ca să fie înlocuite cu altele mai grele sau chiar cu haltere foarte grele (în cazul practicanților avansați).

Evident, contează foarte mult și dorințele persoanei ce se antrenează cu greutăți și dacă aceasta își dorește doar ca să își mențină o stare de sănătate bună sau vrea ceva mai mult decât atât, îndeosebi dacă este vorba de o persoană tânără atrasă de culturism.

Ganterele pliabile sunt compuse dintr-o bară scurtă pe care se pot atașa discuri libere stabilizate prin dispozitive de fixare speciale. Dintr-un anumit de vedere, aceste accesorii de fitness pot fi considerate rudele mai mici ale halterelor folosite în sălile de antrenament.

Cea mai bună opțiune în materie de achiziție de gantere o reprezintă seturile cauciucate, deoarece nu zgârie podeaua și nici mobilierul în cazul în care vor fi scăpate accidental din mâini.

De unde se poate cumpăra un set de gantere potrivit?

Puteți achiziționa online de pe site-urile ce au în ofertă accesorii de fitness gantere cu kilograme și culori diferite, lucru de care țin seama îndeosebi doamnele și domnișoarele care vor să își tonifieze musculatura în anumite zone ale corpului cu ajutorul greutăților, nu țintesc neapărat ca să își crească foarte mult masa musculară spre a arăta asemeni culturistelor mai mult sau m ai puțin horror din revistele de specialitate.

Ganterele, mai ușor de depozitat decât alte echipamente sportive, dacă te-ai săturat de ele!

Mulți visează la o sală de gimnastică bine amenajată acasă, așa, ca în revistele de lux străine, cu mai multe tipuri de aparate cardio, dar, pentru majoritatea, acest vis rămâne unul nerealizabil din cauza lipsei de spațiu și, cel mai frecvent, lipsei de resurse financiare.

Un set de gantere este varianta ideală pentru oricine vrea să facă sport acasă, deoarece sunt accesorii fitness relativ ieftine, nu necesită mult loc de depozitare și sunt extrem de eficiente dacă se execută exerciții fizice cu ele corect și în mod constant.

Dar, chiar și dacă vă plictisiți la un moment dat de micuțele greutăți de prins în mâini, mai degrabă veți pune un set de gantere ieftine în debara pentru o vreme, decât o bicicletă eliptică, de exemplu, ori o bandă de alergare, aparate pe care cel mai probabil le veți scoate la vânzare pe net sau, în cel mai bun caz, le veți face cadou unei rude ori unui amic, pentru că ocupă locul în casă degeaba și chiar mai mult decât atât, vă amintesc mereu că nu ați fost suficient de determinat pentru a nu renunța la antrenamente din comoditate.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.