(P) Lombardia și Marile Lacuri, circuitul mai accesibil decât crezi

Marii scriitori ai perioadei romantice au descris această regiune drept locul de pe Pământ cel mai apropiat de Paradis. Și e greu să-i contrazicem. Ajută și apropierea de marile Milano și Torino, care creează un contrast frumos între agitația unor metropole muncitoare și liniștea mistică a lacurilor străjuite de Alpi.

Este un circuit pe care peisajele, oamenii și mâncărurile bune nu-ți dau voie să-l parcurgi pe repede-înainte. Și ca să-ți faci singur programul, în tihnă, cel mai bine închiriezi o mașină. Pentru asta, vei avea nevoie de un card de credit. Unul care va prinde bine și mai departe de ghișeul cu închirieri. Poate să acopere acele cheltuieli neprevăzute care mai apar inevitabil în astfel de aventuri.

Dar de unde începi, încotro te îndrepți, pe unde merită să zăbovești mai mult? Iată cum arată un posibil traseu cu mașina prin unul dintre cele mai frumoase zone din lume.

#1. Lacul Iseo

Punctul nostru de pornire în aventura nord-italiană este Milano. Aici ajungi foarte ușor din România. Există zboruri frecvente și la prețuri chiar mai mici decât la cursele interne. Odată îmbarcați în mașina închiriată, dăm câteva ture de oraș, eventual ne bucurăm de un risotto ca la mama lui, dar nu zăbovim mult. Pentru că ne așteaptă faleza din Iseo, cu terase și cafenele relaxante, unde poți admira peisajul maiestuos al Lacului Iseo. După ce ne delectăm un pic cu împrejurimile desprinse din filme cu spioni, lăsăm lacul în urmă, cu destinația Bergamo. Cochetul oraș este o perlă subestimată a Italiei, ignorată de turiștii care prefră Milano sau Torino. Însă centrul istoric din Bergamo păstrează poate cel mai bine atmosfera medievală, dintre toate așezările italiene. Merită să includem în program și o plimbare pe Masivul Torre Civica, de unde întregul oraș se desfășoară ca într-o pictură renascentistă.

#2. Lacul Garda

La marginea regiunii Lombardia, se întinde cel mai mare lac aplin din Italia, Lacul Garda. Și cel mai bun punct de plecare în explorarea acestuia este micuțul Sirmione, o adevărată bijuterie ascunsă, renumită încă din Antichitate pentru apele sale termale. Mai departe, în nordul lacului, acesta își îngustează luciul, îmbrățișat parcă de culmile muntoase. Peisajul maiestuos merită savurat în tihnă, motiv pentru care se recomandă o pauză în stațiunea Malcesine, cu bastioanele și castelul său fermecător.

#3. Lacul Como

Avansând spre Lacul Como, pășim în lumea aristocraților. Încă din Epoca Romană, această regiune a fost rezervată pentru vacanțele nobilimii. Onoare care a revenit vedetelor din muzică și filme, în zilele noastre. Motivul atracției este evident. Un mozaic de versanți stâncoși și orășele pitorești se desfășoară în fața ochilor noștri, din orice punct. Dar pentru a savura cu adevărat peisajul, recomandăm o plimbare cu un vaporetto, de la bordul căruia putem admira grădinile luxuriante și clădirile renascetniste care decorează malurile lacului.

În acest punct, călătoria poate continua spre Lacul Maggiore. Sau poți explora în tihnă orășelele pitorești din jurul Lacului Como, Bellagio, Tremezzo, Varese. Important e să nu grăbești excursia, ci să lași atmosfera zonei să-ți fure gândurile și pașii. Să te pierzi prin străduțele înguste și în fața peisajelor ravisante. Și ca să nu-ți distragă atenția partea financiară a vacanței, ia cu tine și CardAvantaj, ca să plătești orice cheltuială mare în rate fără dobândă*.

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Sursă foto: CardAvantaj.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.