(P) DEPRESIA. Spitalul din România care tratează această afecțiune prin abordări de ultimă oră, la standarde occidentale

Cu toții ne confruntăm, adesea, cu stări de indispoziție, generate din diferite motive sau situații mai puțin plăcute, însă trecătoare într-un timp relativ scurt. Stresul și grijile cotidiene stau, de obicei, la baza stărilor proaste care, ocazional, ne încearcă pe cei mai mulți dintre noi. Există cazuri, însă, când astfel de dispoziții devin obișnuite, instalându-se pe o perioadă nedeterminată de timp, și ajungem să avem mereu sentimente negative, chiar și fără prea multe motive.

Astfel de cazuri ajung să fie diagnosticate, deseori, cu depresie – o tulburare tot mai „populară” atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților, care nu trebuie în niciun caz ignorată.

Importanța ajutorului specializat în diagnosticarea și tratarea depresiei

De cele mai multe ori, depresia este ușor de recunoscut. Persoanele care suferă de o astfel de tulburare sunt lipsite de chef de viață, manifestă tristețe, își pierd stima de sine și plăcerea de a face lucruri care alteori le făceau fericite.

În același timp, acestea evită să admită starea în care să află, să vorbească despre asta sau să accepte ajutorul celor apropiați.

Pe de altă parte, există și cazuri în care depresia este mascată, persoanele afectate de această tulburare încercând să își păstreze sentimentele numai pentru ele, de obicei din teama de a nu fi respinse. Astfel, interiorizându-și stările, gândurile și trăirile, acestea nu fac altceva decât să se adâncească și mai tare în tot ceea ce înseamnă povara unei asemenea boli.

Mai mult decât atât, tratarea depresiei presupune apelarea la serviciile unui medic psihiatru, ceea ce, din nefericire, în România încă este o rușine, un motiv de stigmatizare. Astfel, persoanele care suferă de această tulburare cu atât mai mult au rețineri în a apela la ajutor specializat.

Din păcate, însă, aceste rețineri și prejudecăți stau în calea salvării unor vieți omenești. În 2014, spre exemplu, aproximativ 2.500 de români s-au sinucis din cauza depresiei.

Care sunt cele mai noi abordări privind tratarea depresiei?

Specialiștii duc o luptă grea pentru a înlătura toate aceste preconcepții din concepția generală a românilor, subliniind, cu fiecare ocazie, importanța informării corecte cu privire la gravitatea depresiei și a riscurilor la care se expun atunci când, din diverse motive, refuză internarea.

În prezent, clinicile în care pot fi tratate tulburările psihice oferă servicii medicale de ultimă generaţie şi spitalizare în condiţii occidentale, astfel încât pacienții să beneficieze de un act medical desăvârșit, dar și de un confort aliniat standardelor actualei societăți.

Spitalul de Recuperare Polaris Medical, din judeţul Cluj, conferă o nouă imagine sistemului sanitar românesc, fiind cel mai mare spital privat de recuperare din România.

Clinica, structurată pe cinci nivele şi cu peste 180 de paturi pentru spitalizare, a fost construită într-un cadru natural unic, care le permite pacienţilor să-şi petreacă timpul în aer liber – fie doar plimbându-se prin livadă, fie efectuând activităţi de ergoterapie sau trasee de mers în cadrul programelor de recuperare.

De asemenea, în timpul spitalizării, persoanele internate la Polaris Medical au la dispoziție restaurant, cafeterie, coafor și sală multifuncţională. În ceea ce privește actul medical, în cadrul acestui spital, pacienții beneficiază de consultaţii în mai multe discipline medicale, astfel încât existe cât mai multă acurateţe, eficacitate şi viteză în procesul de recuperare a stării de sănătate.

Mai precis, chiar și atunci când vine vorba despre tratarea depresiei, o echipă medicală de elită participă la evaluarea şi diagnosticarea eventualelor condiţii medicale care pot cauza suferinţa psihică, aici incluzând atât banalele analize de sânge cât şi examinări complexe de ultrasonografie, radiologie, tomografie computerizată, electroencefalografie, electromiografie, teste de efort, ecocardiografie şi multe altele.

Așadar, există și în România posibilitatea de a beneficia de un act medical la standarde înalte, într-un cadru total diferit față de ceea ce știm că înseamnă sistemul sanitar.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.