(P) Alege sistemul Fast and Fixed și ai o dantură nouă într-o zi!

Stomatologia este una dintre ramurile medicinei care a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimele decenii. Tehnologia utilizată în acest domeniu reușește lucruri care păreau imposibile la sfârșitul secolului trecut, de exemplu. Iar medicii din cabinetele moderne, precum Dental Excellence, au experiență în folosirea acestei tehnologii de ultimă oră spre satisfacția pacienților.

Una dintre tehnicile recent apărute, care permit realizarea unui lucru care nu era posibil în urmă cu ceva timp, este implantul dentar Fast and Fixed. Este vorba despre o tehnologie care îi permite oricui să aibă dinți perfecți încă din prima zi în care merge la dentist.

La numai câteva ore după sosirea în cabinet, pacientul poate să aibă un zâmbet nou, datorită construirii unei punți provizorii. Este o mare diferență față de varianta clasică, în care adăugarea unei punți dentare era posibilă doar după perioada de osteointegrare a implanturilor dentare, care dura între 3 și 4 luni.

Caracteristicile tehnologiei Fast and Fixed

Fast and Fixed

Pe lângă fixarea extrem de rapidă, care o diferențiază de orice alte tipuri de implant, folosirea acestei tehnologii oferă o serie de alte avantaje:

  • beneficiezi de un sistem de implanturi de ultimă generație, dezvoltat de compania germană Bredent. Producătorul, cu o experiență de peste patru decenii, este unul dintre liderii mondiali în domeniul implantologiei și tehnicii dentare. Sistemul SKY Fast and Fixed, pe care l-a dezvoltat compania, a făcut deja fericiți peste 10.000 de pacienți.
  • nu mai e nevoie de multe vizite la dentist, de-a lungul mai multor săptămâni sau luni. Dacă alegi această soluție, are loc o singură intervenție, astfel că, indiferent de gradul de dificultate al cazului, confortul de care se bucură pacientul este maxim.
  • în loc de 8 până la 10 implanturi pe fiecare arcadă, cum se realizau în sistemul tradițional, o astfel de intervenție necesită realizarea a numai 4 implanturi pentru mandibulă și 6 pentru maxilar. Tehnologia avansată permite susținerea optimă a noii danturi. De exemplu, două dintre implanturi au poziție oblică, oferind o stabilitate mai bună în os.
  • datorită sistemului Fast and Fixed, dispare nevoia unei proteze detașabile pe care să o folosești în perioada de șase luni necesară pentru integrarea completă a implanturilor în os. Imediat după intervenție ai o proteză fixă, care îți permite să zâmbești cu încredere și să mesteci alimente moi.

În schimb, trebuie să eviți alimentele dure sau crocante. Lucrarea provizorie este realizată dintr-un material cu un grad mediu de flexibilitate, care nu permite ca asupra implanturilor aflate în perioada de integrare în os să fie aplicate presiuni foarte mari, deoarece acestea le-ar putea destabiliza.

  • această lucrare provizorie atașată imediat după intervenția chirurgicală și care e folosită de pacient până la finalul procesului de osteointegrare, ce durează șase luni, înlocuiește cu succes dinții, chiar dacă nu se ridică la nivelul estetic al lucrării finale. Aceasta din urmă va corespunde, însă, pretențiilor celor mai exigenți clienți.

Pentru a decide dacă pacientului i se potrivește sistemul Fast and Fixed, medicul stomatolog realizează un consult amănunțit și investigații uzuale. În cazul în care sistemul nu este potrivit, clinica dentalexcellence.ro oferă două soluții alternative: fie implanturile clasice, fie alte implanturi cu fixare rapidă, produse de alte firme specializate în domeniu.

 

Sursă foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.