(P) Adevărul din spatele corsetelor de la Clessidra – îți pot face acestea talia de viespe?

Corsetele au creat multă suferință, la propriu, din dorința arzătoare a femeilor de a avea silueta perfectă, forme apetisante și pentru a crește interesul bărbaților. Etalon al frumuseții feminine este și acum talia de viespe.

Dacă în trecut un corset ascundea forme, ba chiar aplatiza sânii sau îi scotea în evidență, acum interes este mai degrabă asupra abdomenului, de preferat strâns în corset până la limită. Nu degeaba spunem despre ținute care sunt prea strâmte că te țin ca într-un corset.

Corsetele de acum promit să fie și soluție inovatoare pentru a slăbi

Cât de eficiente sunt corsetele? Este poate întrebarea firească a oricărei femei, asaltată de ofertele curente. Adevărul este că efectul unui corset este pentru moment de a aplatiza zona abdomenului astfel încât talia să îți fie cât mai uniformă. Armonia liniilor corporale este efectul mult așteptat. Poate însă corsetul să facă și ceva mai mult decât atât?

Clessidra.ro, magazin online dedicat publicului feminin, importă din Columbia lenjerie modelatoare și corsete de calitate. Acestea sunt în variante din latex și nu numai. În funcție de tipologia acestuia, efectele sunt multiple:

  • Corectează postura, datorită tijelor de susținere pe care le are încorporate.
  • Creează efect termic. Acestea pot avea grad de compresie diferit și ajută la slăbit întrucât efectul termic te ajută să elimini mai multă apă din țesutul adipos. Rezultatul? Talie mai subțire, treptat obținută.
  • Ridică bustul. Un corset modelator pentru talie ridică bustul ușor și asta nu poate decât să le bucure pe purtătoare.
  • Suport lombar. Pentru cele care au probleme medicale cu spatele și durerile frecvente în această zonă a corpului, corsetul poate fi o recomandare de a fi purtat chiar zi de zi.

Dacă luăm în considerare că există și variante recomandate post natal, atunci trebuie spus că acestea pot ajuta inclusiv la retragerea abdomenului după naștere. Au tije de susținere, ceea ce sporește confortul la purtare, iar sistemul de închidere este de cele mai multe ori de tip moș și babă. Închiderea este facilă și dispusă pe 3 rânduri, astfel încât pe măsură ce noile dimensiuni îți revin, să readaptezi corsetul.

Talia de viespe – un mit?

Corsetele pot contribui la obținerea acestui efect. Contează însă și cu ce compromis. Nu vă gândiți că un corset vă scutește de efortul de a slăbi, însă poate fi în mod cert un factor de influență. Asta pentru că purtat în timpul antrenamentelor, vă ajută să amplificați efectele sportului și va spori rapiditatea și acțiunea efectului termic. Purtat de-a lungul zilei sau sub haine, corsetul vă ajută să vă definiți talia.

Rău nu are ce să facă, atât timp cât nu exagerați. Gradul de compresie trebuie ales în funcție de gradul de suportabilitate al fiecăruia. Mărimea va fi aleasă în funcție de dimensiunile corporale reale, nu cele la care doriți să ajungeți. În plus, trebuie respectate toate indicațiile producătorului, purtat cu limită, exclusiv pe timpul zilei și evitând primele două luni post partum, în cazul celor care au născut prin cezariană.

 

Sursă foto: clessidra.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.