(P) 3 tipuri de cărți pe care orice copil trebuie să le aibă în bibliotecă

De fiecare dată când vrei să îți aduci aminte de copilărie, te gândești la teancul de cărți de citit pe care bunicii îl aveau tot timpul pregătit. Cărțile acelea care te purtau în locuri magice și în aventuri minunate. Tot ce trebuia să faci era să îți lași imaginația să zboare.

Odată devenit adult, este rândul tău să păstrezi tradiția și să oferi mai departe această pasiune pentru citit. Să cultivi și să dezvolți gustul pentru lectură al copiilor sau al oricărui tânăr dornic de lectură.

Iar pentru ca aceștia să aibă o experiență de lectură apropiată de cea trăită de tine în copilărie, apelează la un site care are cărți vechi de vânzare, cum este PrintreCarti.ro. Aici vei găsi atât cărți noi, cât și cărți din ediții mai vechi, care, cu siguranță, nu se mai găsesc în librăriile de astăzi. În plus, acestea au un miros aparte, unic, de carte veche, ce te poartă într-o călătorie în timp, pe baza simțului olfactiv.

Care sunt cele 3 tipuri de cărți de citit ce nu trebuie să lipsească copiilor din bibliotecă

1. Basme

Basmele îi conduc pe copii în locuri fermecate unde există forțe ale binelui, dar și forțe ale răului. Sunt povești în care prinții se luptă cu balauri, iar prințesele cad pradă farmecelor vrăjitorești. Prin intermediul personajelor principale, copiii învață că și în viața reală există bine și rău. Ei trebuie să facă această distincție și să aleagă întotdeauna bunătatea, empatia, perseverența. Pe rafturile virtuale ale anticariatului Printre Carti veți găsi o diversitate mare de basme: basme rusești, basme românești, și mai ales renumitele basme scrise de Petre Ispirescu: Prâslea cel voinic și merele de aur sau Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte.

2. Cărți de citit care aduc aminte de copilărie

Acestea au rol educativ. Prin intermediul lor, copilul are ocazia să perceapă situațiile prin care trece personajul principal ca pe niște lecții de viață. Învață să fie sincer, curajos, cinstit, afectuos, calități pe care oricine trebuie să le dezvolte și să le aplice zilnic. Din această categorie nu ar trebui să lipsească Amintiri din Copilărie de Ion Creangă, Singur pe lume de Hector Malot sau cele trei volume din La Medeleni de Ionel Teodoreanu.

3. Cărți de citit cu tematică de aventură

Romanele de aventură sunt cele care le stârnesc curiozitatea copiilor, dar mai ales amuzamentul, datorită numeroasele situații hilare prin care trec personajele principale. Acestea ajută la dezvoltarea creativității, dar și a vocabularului. Pe site-ul Printrecarti.ro veți găsi multe cărți vechi de vânzare din categoria romanelor de aventură precum sunt: Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain sau Pinocchio de Carlo Collodi.

Lista de cărți de citit poate continua și cu alte genuri literare. De la legende, povestiri cu tematică istorică până la poezii, povești moderne și fantastice. Tot ce trebuie să faci este să găsești un loc comod alături de copilul tău și să răsfoiți împreună cărțile atât de binecunoscute în copilarie.

De asemenea, anticariatul Printre Cărti oferă clienților constant reduceri pe site. Comanda poate fi expediată prin poștă, dar și prin curier rapid. Sau poți merge să ridici personal produsele alese. Sediul se află pe strada Maşina de Pâine, nr. 49-51, Sector 2, București. Astfel ai ocazia să îi introduci și pe cei mici în lumea poveștilor care ți-au făcut copilăria mai frumoasă.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.