La ce să vă uitați atunci când cumpărați produse de machiaj

Aplicarea machiajului nu este doar o modalitate de a vă completa frumusețea naturală; este o artă. Indiferent dacă folosiți machiajul pentru îngrijirea obișnuită sau urmăriți o carieră în aplicarea sa, este esențial să învățați diferitele aspecte ale aplicării machiajului. Aceasta include identificarea celor mai sigure, durabile și de calitate produse, care se vor potrivi bine pielii dvs.

Fie că ați purtat machiaj în carantină sau ați făcut o pauză completă de la el, nu se poate nega euforia cauzată de aplicarea rujului dvs. preferat. Pandemia nu numai că ne-a modificat relația cu machiajul, ci și a afectat puternic modul în care îl cumpărăm. A petrece o oră pe culoarul magazinelor, testând noi formule sau explorând cele mai noi lansări pare a fi acum un vis îndepărtat.

În timp ce cumpărăturile online din confortul casei dvs. nu sunt noi, atunci când este singurul mod în care le puteți face, există câteva elemente esențiale care intră în joc. Nu puteți vedea culorile adevărate, nu puteți fi niciodată prea siguri de textură, indiferent de ceea ce susține ambalajul și este mai greu să anticipați cât de mulțumit veți fi de achiziția dvs.

Înainte de a investi în orice produs de înfrumusețare, iată câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le luați în considerare, pentru a ne asigura că achizițiile dvs. de machiaj merită investiția.

Cunoașteți-vă tipul de piele

Cea mai mare greșeală pe care o fac începătorii în lumea machiajului este utilizarea unui produs doar pentru că funcționează pentru alții. Ori de câte ori cumpărați produse pentru piele, este crucial să vă cunoașteți tipul de piele și tonul ei. Trebuie să vedeți dacă aveți un ton de piele deschis, măsliniu, întunecat sau mediu. De asemenea, trebuie să vă gândiți dacă aveți subtonuri mai calde sau mai reci. Persoanele care au pielea sensibilă sau cu tendință acneică ar trebui să fie și mai atente la tipul de machiaj pe care îl cumpără.

Căutați culori complementare

După ce v-ați identificat nuanța pielii, următorul lucru este să identificați culorile pe care este indicat să le utilizați. Nu doriți să amestecați prea multe nuanțe care să vă facă fața să arate ca o paletă de culori. Dacă căutați un aspect bronzat sau încercați un finisaj conturat, căutați culori care se completează reciproc. Cea mai bună abordare este să selectați o paletă de machiaj care să vină cu toate lucrurile de care aveți nevoie. Acest lucru asigură că culorile se potrivesc bine, de la fond de ten la bronzer.

Înțelegeți ingredientele utilizate

Ingredientele utilizate în diferite produse de înfrumusețare determină modul în care arătați și sănătatea pielii dvs. Atunci când cumpărați produse de machiaj, trebuie să verificați din nou ingredientele enumerate de producător, pentru a evita alergiile. Asigurați-vă că tot ceea ce este ceea ce este în interior este și indicat pe ambalaj. Ar trebui să vă concentrați asupra produselor derivate din surse naturale. Aflați dacă produsele sunt vegane și produse fără cruzime, verificând dacă producătorul a obținut certificarea corectă.

Durabilitate și ușurință în aplicare

Având în vedere numeroasele activități în care ați putea fi implicată în timpul zilei, aveți nevoie de un machiaj durabil, care să reziste toată ziua. Cumpărarea de produse de lungă durată vă scutește de jenă și bătăi de cap să vă reaplicați machiajul din când în când. Cu produsele de calitate, factori precum transpirația și praful nu vor avea niciun efect semnificativ asupra aspectului dumneavoastră. De asemenea, trebuie să cumpărați produse ușor de aplicat și de transportat. De exemplu, dacă nu vă simțiți confortabil să purtați un tuș lichid în geantă, alegeți creionul de pleoape mai simplu.

Cereți testere

Alergiile sunt o preocupare semnificativă pentru majoritatea oamenilor, atunci când cumpără produse de înfrumusețare. Dacă intenționați să încercați ceva pe care nu ați folosit până acum, cea mai bună opțiune este să solicitați testere. Acest lucru este posibil mai ales ori de câte ori cumpărați produse de machiaj sau de îngrijire a pielii de la un magazin de cosmetice. Solicitați mostre pentru a vedea cum reacționează pielea dumneavoastră, înainte de a cumpăra produsul.

Căutați cel mai bun preț

În cazul în care ați primit recomandări sau ați încercat un produs care pare să funcționeze pentru dvs., următorul lucru este să obțineți o ofertă rezonabilă. Verificați magazinele și recenziile online pentru a identifica cele mai accesibile surse pentru articolul pe care doriți să îl cumpărați. Dacă brandul pe care l-ați identificat pare prea scump, luați în considerare produsele alternative la fel de eficiente. Aveți grijă să nu cumpărați produse contrafăcute doar pentru că sunt mai ieftine.

Identificarea machiajului ideal pentru pielea ta este un proces delicat, dar care merită efortul. Odată ce vă înțelegeți pielea și ce funcționează pentru dvs., va fi ușor să vă alegeți produsul potrivit timp de ani de zile. Concentrați-vă pe produsele care au ingrediente naturale, deoarece sunt mai sigure și de o calitate mai bună.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.