Ingrijirea parului barbatilor – provocari si solutii

Ingrijirea parului barbatilor pare o treabă ușoară, și totuși nu ai mereu parte de rezultatele așteptate. Află unde e hiba…

PROBLEMA: Mătreață și păr gras

UNDE GREȘEȘTI: Foloseai un șampon de ani de zile, și brusc, te-a năpădit mătreața. Dacă o ignori, n-o să dispară, aceasta reprezintă o manifestare a unui fungus (Malasezzia Globossa) care trăiește pe scalpul uman și se activează pe nepusă masă. Schimbă imediat șamponul cu unul care să conține ingrediente anti-mătreață (zinc, de exemplu).

SOLUȚIA: Schwarzkopf Men Deep Effect 3 Zinc Anti-Dandruff + oil control shampoo, 12,33 lei

Ingrijirea parului barbatilor

PROBLEMA: Scalp iritat

UNDE GREȘEȘTI: Mâncărimile de pe scalp pot fi o consecință a faptului că nu folosești un șampon adecvat tipului tău de păr, însă pot avea și o explicație hormonală. Adaptează-ți ritualul la nevoile părului tău și folosește un tratament calmant pentru scalp.

SOLUȚIA: Morgan’s Cooling Scalp treatment, 63 lei

Ingrijirea parului barbatilor

PROBLEMA: Păr aspru

UNDE GREȘEȘTI: Bărbații consideră că nu au nevoie de un balsam pentru păr. Misiunea acestuia este să hidrateze părul, făcându-l mult mai moale și mai ușor de aranjat.

SOLUȚIA: Fudge Cool Mint Purify Conditioner, 49 lei

Ingrijirea parului barbatilor

PROBLEMA: Păr cu aspect „murdar”

UNDE GREȘEȘTI:  Unele produse pentru aranjarea părului pot face podoaba capilară să arate astfel, mai ales dacă vorbim de părul gras. Un produs cu efect de matifiere ar putea remedia această neplăcere, dând părului un aspect natural.

SOLUȚIA: Uppercut Matt Pomade, 78 lei

PROBLEMA: Păr „explodat”

UNDE GREȘEȘTI: Părul des, ondulat, cu fir gros, are nevoie de un regim special, ce presupune un ritual de îngrijire cu produse hidratante. Iar pentru a-l aranja, renunță la produse cu grad ridicat de fixare, care dau părului un aspect înghețat, o pomadă pe bază de apă ar fi mai potrivită.

SOLUȚIA: Pinaud Clubman Brillantine, 49 lei

PROBLEMA: Căderea părului

UNDE GREȘEȘTI: Dacă este vorba de alopecie, nu mai pierde timpul și consultă un dermatolog. Altminteri, schimbă șamponul obișnuit unul care să stimuleze regenerarea capilară.

SOLUȚIA: Kashmir A-series Anti Hair Loss active amps 10×20 ml, 250 lei

PROBLEMA: Scalp încărcat

UNDE GREȘEȘTI: Dacă șamponul tău nu face spumă din prima, clătește și mai aplică un rând, grăsimea în exces poate opune rezistență. Sau, și mai bine, renunță la el în favoarea unui șampon energizant, cu mentă și ginseng.

SOLUȚIE: L’Oreal Professionnel Energic High Foam Shampoo, 51 lei

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.