Îndreptar de protecție solară pentru bărbați

Un mic tratat de protectie solara pentru barbati care ignora efectele nocive ale radiatiilor…

Dacă ignori total crema cu SPF sau o folosești doar atunci când mergi pe plajă, trebuie să-ți facem un pic de teorie în materie de protectie solara pentru barbati.

Soarele te „face” la piele. 

Câtă vreme afară e lumină, înseamnă că soarele te pândește de undeva de sus, iar în zilele în care arde este cel mai periculos. Inclusiv iarna, la ski, când se reflectă în albul zăpezii, sau în restul anului, în mașină, când te crezi protejat de caroseria mașinii… Intensitatea variabilă a soarelui este un prim indiciu în alegerea indicelui de protecție solară, cuprins între 10 (deși ideal ar fi să pleci de la un minim de SPF 30) și 50+.

În afara verii nu e musai să folosești un produs special „de plajă”, multe dintre cremele de îngrijire zilnică conțin SPF. De ce e important să te protejezi? Păi… să spunem că nu vrei să pari mai în vârstă decât ești (ok, și dacă vrei, nu asta e soluția, fiindcă vorbim despre riduri), însă adevărat miză este sănătatea ta: expunerea prelungită, neprotejată, la soare, crește riscul de apariție a cancerului de piele.

„Baby, dă-mă pe spate!” 

Îți aplici crema cu factor de protecție solară pe plajă, după ce-ți instalezi cele necesare pentru plajă… Asta înseamnă o expunere neprotejată de 15-30 de minute, dacă socotim și drumul, timp în care mai și transpiri, ceea ce face ca formula să fie mai greu absorbită în piele (în plus, crema poate ajunge în porii deschiși, favorizând apariția coșurilor pe spate). Aplică loțiunea sau crema de acasă, înainte de a te îmbrăca pentru plajă.

O dată pe zi? 

Dacă te rezumi la o singură aplicare a cremei cu SPF, fie ea și 50+, și stai toată ziua pe plajă, nu se cheamă că te protejezi. Reaplică la fiecare două ore un strat de cremă, mai ales dacă faci băi prelungite sau transpiri în exces ori practici sporturi de plajă.  Iar dacă te întrebi câtă loțiune ar trebui să folosești de fiecare dată, gândește-te la un shot de tequila, adică aproximativ 30 g, cantitatea variind și în funcție de statura și tipul  pielii tale (dacă e uscată, ar putea absorbi mai multă loțiune).

Două tipuri (nu tipe!) 

Pune în sacul de plajă două formule de SPF – crema sau loțiunea cu care te-ai dat acasă și un spray pentru replicare rapidă, fără ajutor.

Mărimea contează?

Mai ales dacă vorbim de indicele de protecție. Ai aplicat SPF 50? Foarte bine, dar asta nu înseamnă că poți sta la soare mai mult decât dacă ai fi folosit SPF 30. Chiar dacă diferența este mare, trebuie să știi că un indice SPF poate bloca până la 97% din ultraviolete, în vreme ce SPF 50 crește nivelul de protecție cu numai un procent. Și ar mai fi un amănunt legat de eficiența cremei de protecție solară: indiferent de indice, dacă aceasta este veche (inclusiv de anul trecut), are mari șanse să se fi alterat și să nu te mai protejeze, mai ales dacă a zăcut în mașină, la soare.

Protectie solara pentru barbati

TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE.

Protejează-ți fața cu un produs super-eficient, care nu doar împiedică soarele să dăuneze pielii. Vichy Ideal Soleil SPF 50 3-in-1 Antioxidant care, 69 lei, are efect anti-rid și anti-age, grație formulei sale antioxidante.

BRONZ NATURAL ȘI SĂNĂTOS.

Formula Nivea Sun Protect&Bronze SPF 30 Tan Activating  Protecting Oil, 42,5 lei, oferă o protecție eficientă împotriva razelor UVA/UVB și conține extract de pro-melanină din plante care accelerează procesul natural de bronzare al pielii prin stimularea producției de melanină proprie pielii.

MUȘCHII LA VEDERE.

Nimic nu-ți subliniază abdomenul lucrat la sală mai bine decât uleiul, iar dacă acesta te și protejează de soare, e perfect! Încearcă Elmiplant Sun Omega protect, 22,07 lei, cu ulei de macadamia 100% organic.

UN PIC DE CULOARE.

Dacă ai tenul deschis de culoare, expunerea neprotejată la soare te va face să roșești, și nu de emoție. Încearcă un produs „smart” precum crema nuanțatoare Origins Ginzing SPF 40 Energy Boosting Tinted Moisturizer, 146 lei (Sephora), care va da feței un aspect sănătos, ușor „atins” de soare.

TRIȘEAZĂ FRECVENT.

Nu e deloc aiurea să etalezi un bronz fals, dar solarul nu e o soluție sănătoasă. Încearcă produse autobronzante, dar ai grijă să-ți exfoliezi bine pielea înainte, cu un burete mai dur, apoi să te dai cu o cremă de corp.  Collistar Nourishing Tanning Mousse water resistant, 153 lei, are și factor de protecție 30, deci te protejează și își nuanțează pielea dintr-un singur foc.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.