Gecile care nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei

Una dintre cele mai populare piese vestimentare, purtată de toată lumea cel puțin un sezon pe an, este geaca. De cele mai multe ori purtăm geci de nevoie, pentru că este frig afară. Cu toate acestea, o geacă nu este doar o piesă funcțională de îmbrăcăminte, ci poate fi adesea folosită și ca accesoriu într-o ținută.
Toate aceste lucruri și multe altele fac ca o geacă să fie esențială într-o garderobă. Așadar, atunci când hainele subțiri lasă locul în dulap hainelor mai groase, este momentul ca geaca să reapară la suprafață. Iată care sunt cele mai importante tipuri de geacă damă și care nu ar trebui să îți lipsească.

Geacă bomber

Geaca bomber este pentru foarte mulți oameni jacheta de bază. Acest model de jachetă există încă din cel de-al Doilea Război Mondial. Geaca Bomber a fost purtată inițial ca o jachetă militară. Mai târziu, ea a atras atenția designerilor și a fost introdusă în industria modei în 1924, devenind o piesă revoluționară. Mai târziu, designerul francez Coco Chanel a creat versiunea de damă a gecii bomber.

Acum, geaca bomber poate fi purtată de oricine cu cămașa albă simplă și blugi rupți, purtând un aspect casual. Fetele le pot purta și alături de fuste și rochii.

Geaca de piele

La fel ca geaca bomber, geaca de piele are, de asemenea, o istorie bogată. A fost purtată de piloții germani în timpul Primului Război Mondial. Geaca de piele a fost adusă în atenția lumii întregi de Harley-Davidson, când trandafirul imprimat pe spatele jachetei a câștigat popularitate. Mai târziu, în 1928, un designer pe nume Irving Schott a transformat geaca de piele într-o jachetă de motocicletă. În anii 1940, geaca de piele a devenit o declarație-simbol a oamenilor din armata Statelor Unite.

Abia în anii 1950, moda gecii de piele a depășit barierele de gen și a fost îmbrățișată de femei.

Geaca din piele se potrivește perfect pentru ținute casual sau petreceri. Trebuie doar să asortezi o geacă de piele cu hainele potrivite. Pentru un look casual, o poți combina cu un tricou alb clasic, blugi și cizme sau cu un top și tocuri.

Geaca de blugi

Denimul este probabil una dintre cele mai versatile țesături. Blugi, cămăși, jachete, pantaloni scurți, fuste, orice te poți gândi a fost produs din denim. Poți include accente din denim în tot felul de ținute, de la casual la smart. O geacă din denim se potrivește perfect cu pantaloni scurți, blugi, fuste, tricouri albe simple, topuri, rochii imprimate, rochii simple etc .

Bineînțeles, există o lungă istorie și în cazul denimului, și câteva nume celebre care l-au popularizat. Gecile din denim au început ca o revoluție a rebelilor, în anii 50, chiar dacă au fost purtate inițial de armata SUA. Mai târziu, în anii ’60, jacheta a fost purtată de hipioți, și apoi de punkiști în anii ’70.

Nebunia privind geaca din denim s-a răspândit în întreaga lume când personalități celebre precum James Dean, Elvis Presley și Marilyn Monore au început să o poarte. Caracteristicile precum durabilitatea și versatilitatea gecii din denim au fost recunoscute de oameni după ce personalități recunoscute au purtat-o. De atunci, geaca de blugi a fost mereu de neoprit în industria modei.

Trench coat

Termenul de trench coat se referă la un palton mai subțire cu un cordon legat în talie. Trench-ul are poate fi adaptat diverselor contexte stilistice, și, prin urmare, poate fi purtat cu pantofi sport, dar și cu tocuri sau cizme.

Istoria trench-urilor datează, de asemenea, din timpul Primului Război Mondial, când militarii purtau acest tip de vestimentație. Țesătura folosită pentru haina militară era grea, așa că un designer a dezvoltat ulterior același palton cu o altă țesătură (bumbac), ceea ce a făcut paltonul mai respirabil și mai ușor.

În concluzie, o geacă este una dintre puținele piese vestimentare care poate fi folosită ca accesoriu într-o ținută. Într-un cadru formal, o geacă va completa perfect aspectul, în timp ce într-un cadru casual te va face să arăți interesant și la modă.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.