De ce merită să recondiționezi o mașină clasică

Mașina a devenit un element banal din viața modernă. O folosim ca să ne deplasăm dintr-un punct în altul, iar când atinge o anumită vârstă, căutăm să o „mărităm”. Dar nu toate mașinile sunt la fel. Și nu toate merită să fie tratate la fel.

În era consumerismului auto, încă mai există mașini care merită să fie păstrate în viață cât mai mult timp. Satisfacția de a repune pe picioare o operă clasică auto va surmonta orice cheltuieli, eforturi și căutări pe la dealeri și magazine specializate. Iar dacă folosești și un card de credit, cheltuielile nici nu trag în jos atât de mult. Deci, de ce să-ți sufleci mâinile și să resuscitezi o mașină veche? Iată câteva motive.Vei fi privit altfel

Te uiți pe șosele și parcă vezi niște copii xerox. Aceleași modele se repetă la fiecare semafor. Iar în spatele volanelor, surprinzi aceleași chipuri plictisite. Sigur că traficul influențează și el starea de spirit a șoferilor moderni. Dar plăcerea de a te afla la volanul unei mașini de epocă nu poate fi eclipsată nici de cel mai infernal trafic. Iar asta se va simți și în jurul tău. Vei întoarce priviri și vei fi privit ca și cum deții un mare secret. Secretul fiind că n-ai cedat primelor instincte.

Vei reda societății ceva frumos

Mașinile clasice nu ajung așa degeaba. În primul rând, nu orice mașină veche intră în această categorie. La vremea ei, trebuie să fi surprins lumea cu o inovație tehnologică sau cu o linie estetică inedită. Poate are o motorizare fără cusur. Sau e strâns legată de istoria unei țări. În definitiv, are un farmec aparte care merită conservat. Iar sentimentul de a fi autorul aceste conservări nu poate fi egalat.

Vei simți din nou că ești șofer

Mașinile moderne sunt computere pe 4 roți. Mai nou, chiar și cheia a fost înlocuită cu un buton. La un moment dat, ai impresia că mașina te conduce pe tine. Pe de altă parte, să fii șofer de mașină clasică înseamnă să fii cu adevărat șofer. Ești conectat mecanic la măruntaiele de sub capotă. Toate calitățile, dar și defectele în materie de șofat ies la suprafață cu fiecare kilometru. Tu frânezi, tu virezi, tu parchezi. Nu senzorii japonezi. E ca o gură de aer proaspăt de munte. Pe unii s-ar putea să-i doboare. Dar pe adevărații pasionații, îi face vii din nou.

Are sens financiar

Dacă până aici ai dat din cap visător, cu această replică s-ar putea să te fi pierdut. Cum, o mașină veche nu este o gaură neagră pentru buget? Nu neapărat. Depinde ce alegi, cât de uzată este mașina de la care pleci în proiectul de recondiționare. Și cât de căutat este rezultatul final, adică mașina în stare țiplă. Dar, în principiu, orice mașină clasică bine întreținută își crește valoarea cu timpul. Este ca o investiție într-un vin bun sau o operă de artă. Te bucuri de ea un timp, după care mai scoți și profit.

Sigur, totul începe cu multă muncă și dăruire. Dar există și în această etapă o mare doză de satisfacție. Mai ales dacă îți place să te murdărești pe mâini. Și dacă primești o mână de ajutor din partea unui card precum CardAvantaj. Ca să poți plăti piesele sau service-ul în rate. Și să-ți transformi proiectul în realitate. O realitate smulsă din altă eră. 

Sursa: Digital Metrics
Sursa Foto: Credit Europe Bank

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.