Cum să îți alegi pantofii dacă ai picioarele late

Atunci când ai în plan achiziționarea unei perechi noi de pantofi, trebuie să te gândești la mărimea corectă. Totuși, nu doar mărimea este importantă, ci și lățimea piciorului. De cele mai multe ori, deși ai ales mărimea corectă și ai probat pantofii, vei observa că aceștia te strâng.

Încălțămintea aleasă greșit în funcție de lățimea piciorului, nu doar ca îți provoacă disconfort, ci duce la apariția durerilor, a rănilor, a bătăturilor sau chiar la deformări ale degetelor. Simți că încălțările te strâng mereu în lateral? Probabil că ai piciorul mai lat.

Vrei să afli cum alegi încălțămintea potrivită pentru picioarele late? Inspiră-te din recomandările de mai jos!

Cunoaște-ți lățimea piciorului

Indiferent dacă ai nevoie de încalțăminte bărbați sau de modele pentru femei, este recomandat să-ți cunoști lățimea piciorului. 

Cum determini lățimea piciorului?

Pentru a afla lățimea piciorului, renunță la sarea în exces pentru câteva zile. Măsoară lățimea picioarelor dimineața, înainte să ți se umfle picioarele. Nu știi cum să faci acest lucru? Ia în calcul următoarele sugestii:

  • Ia o pereche de șosete pe care să le încalți
  • Pune pe jos două coli albe, pe care să te așezi cu picioarele
  • Trasează conturul fiecărui picior și măsoară porțiunea cea mai lată, folosind o riglă
  • Verifică rezultatul obținut, conform ghidului de mărimi

Alege încălțările potrivite

Pentru picioare mai late, ai nevoie de încălțările potrivite, care nu trebuie să te strângă. Principalele perechi pe care trebuie să le ai în garderobă sunt pantofii sport cu șiret. Aceste încălțări sunt extrem de versatile și sunt indicate pentru picioarele late, deoarece poti strânge șireturile atât cât îți dorești.

În ceea ce privește încălțămintea pentru femeile cu picioarele late, sunt potrivite sandalele sau pantofii cu barete ajustabile, care se pot lărgi sau strânge, în funcție de nevoie. Nu te feri nici de pantofii in stil Oxford sau Brogue, care arată bine pe picioarele late.

Optează pentru pantofi cu bot rotund, care sunt potriviți pentru picioarele late. În schimb, evită modelele cu vârf ascuțit, care tind să strângă piciorul în lateral. Pentru doamnele și domnișoarele care se confruntă cu această problemă, sunt perfecți și pantofii cu toc lat, în locul modelelor cu toc cui.

Ia în calcul pantofii ajustabili

Picioarele late au nevoie de spațiu suplimentar și de confort suplimentar. De aceea, atunci cand ești în căutare de pantofi, uita-te la modelele care vin însoțite de curele care se ajustează atât la baza piciorului, cât și la varfuri.

Chiar dacă nu există numeroase modele de pantofi care îți dau ocazia să reglezi lățimea în partea din față a piciorului, sandalele ți se vor potrivi de minune.

Optează pentru pantofi din piele moale

Pantofii potriviți pentru picioarele late trebuie să fie confecționați din piele moale. Spre deosebire de modelele din piele rigidă, incaltarile din piele moale se adaptează formei piciorului și nu creează dureri sau bătături.

Pantofii din piele întoarsă sunt mai flexibili și pot fi variante de luat în calcul pentru picioarele late, fie că ai nevoie de încălțări pentru primăvară, toamnă sau iarnă.

Ține cont de trucuri de întindere a pantofilor

Ai în garderobă o pereche de pantofi pe care vrei să-i transformi în încălțări mai confortabile? Ai în vedere câteva trucuri, astfel încât pantofii să-ți vină impecabil!

  • Pune pantofii în congelator peste noapte! Pentru ca aceștia să se lărgească și să se potrivească perfect cu picioarele tale, introdu în pantofi pungi cu apă și ține-i peste noapte la temperaturi scăzute, în congelator.
  • Vrei ca pantofii să se lase? Încălzește materialul cu ajutorul unui uscător de păr! Încalță-te cu pantofii și direcționează uscătorul de păr către interiorul pantofilor, în zona în care te strang.

Alege pantofii ideali pentru picioarele late și bucură-te de încălțări confortabile, indiferent de eveniment!

 

Sursă: Digital Workforce

Foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.