(P) 4 trucuri inedite ca să cureţi uşor o tigaie

Îți place să gătești pentru familia ta, să-ți pui în practică cele mai ingenioase și mai gustoase rețete învățate? Ești mereu în căutare de inspirație pentru deliciile pe care le așezi în farfurie? Minunat. Dar cât de bine te descurci la final, la curățarea vaselor pe care le-ai folosit?

Una dintre cele mai utilizate vase din bucătărie este tigaia. Fie ea din inox, aluminiu, emailata sau wok, o tigaie de calitate, cu caracteristici care te ajută să gătești rapid și să dai savoare mâncării, trebuie și îngrijită. Ți-am pregătit câteva trucuri care te pot scoate din impas atunci când ai de curățat tigaia preferată în care ți-ai pus în aplicare magia culinară și căreia vrei să-i scoți fața cât mai eficient și mai ușor cu puțintă.

Ca să nu ai probleme și să termini treaba foarte rapid, ai nevoie de câteva ingrediente simple, pe care sigur le ai în casă.

Bicarbonatul de sodiu

Lăudat și apreciat în toate utilizările lui în gospodărie, dar și pentru beneficiile pentru sănătate, enumerate aici, bicarbonatul de sodiu este primul pe listă, atunci când vine vorba despre curățat vase. Pune la fiert puțină apă cu oțet, iar când ajunge la punctul de fierbere adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Lasă să acționeze câteva minute, apoi golește tigaia și îndepărtează resturile cu un burete de vase. Ușor și rapid, iar tigaia este ca nouă. Poți folosi această metodă chiar și pentru plitele electrice.

Detergent de vase la fiert

O alta metodă eficientă și care nu necesită efort este cea a detergentului de vase fiert în apă. Adaugă apă și câteva picături de detergent de vase în tigaia ce trebuie curățată, pune-o pe foc și lasă amestecul să ajugă la temperatura de fierbere. La final, curăță impuritățile cu un detergent de vase și apă curată.

Balsam de… rufe

Chiar dacă pare ciudat, balsamul de rufe poate ajuta și îți salvează timp și energie. Tot ce ai de făcut este să torni puțin balsam în apă fierbinte și să lași amestecul în tigaie timp de 15 minute. La final, vei vedea că îndepărtatea murdăriei este mult mai facilă.

Suc acidulat

O altă metodă mai puțin obișnuită este cea cu suc acidulat. Este esențial ca sucul să nu fie dietetic, pentru că zahărul este aici secretul. Toarnă lichidul în tigaie și pune-l la fiert. Așteaptă până când apa se evaporă. În tot acest timp, zahărul acționează asupra murdăriei, iar acidul ajută la dezlipirea arsurii de pe suprafața tigăii. La final, spală tigaia cu puțin detergent de vase. Dar efortul va fi mult mai mic.

Foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.