COSMO MAN: De ce ai nevoie de un aparat de ras de calitate

Ce așteptări ai de la un aparat de ras? Să „reteze” firele de la bază și să nu-ți irite pielea, în principiu. Dar știi prea bine că nu orice aparat de ras poate îndeplini cu succes aceste obiective.

Ți-ai pus vreodată întrebarea „de ce mă bărbieresc?” Pentru că ți-a intrat în reflex și oricum, nu e mare efort să folosești zilnic un aparat de ras? Nu suporți barba din cauza mâncărimilor? Îți place (și nu doar ție) să-ți simți pielea netedă și fină?  Oricare ar fi răspunsul tău, trebuie să știi că bărbieritul facial are anumite beneficii.

Avantaje nebănuite

Prima și cea mai importantă motivație a bărbieritului este de natură igienică. Un studiu publicat de Daily Mail, condus de microbiologul John Golobic de la Quest Diagnostics, a scos la iveală faptul că barba masculină poate găzdui numeroase bacterii și impurități, iar acestea nu sunt întotdeauna neutralizate în totalitate prin spălarea feței, mai ales dacă vorbim de o barbă deasă și lungă. De asemenea, bărbieritul reprezintă și o formă de îngrijire a tenului; tăierea părului facial de la bază ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de pe față și, prin urmare, elimină riscul de acnee.

Există și alte efecte pe care folosirea unui aparat de ras le generează… Cum ar fi faptul că un bărbat cu obrazul „clean” pare mai tânăr decât unul cu barbă. Și nu o spunem noi, ci un studiu în cadrul căruia participanții au fost rugați să estimeze vârsta unei persoane, atât cu barbă, cât și fără. Astfel, s-a constatat că barba plină poate îmbătrâni un bărbat cu până la zece ani, mustața poate adăuga cinci ani la vârsta reală, în vreme ce barba tip „cioc” poate plusa cu încă patru ani, arată Daily Mail.

Orice bărbat știe…

Cu siguranță, și tu ai deprins „arta” bărbieritului în timp, iar progresele pe care producătorii de accesorii și produse de bărbierit le-au făcut în ultimii ani ți-au ușurat enorm misiunea. Că e vorba de performanța unui aparat de ras sau de calitatea produselor, fiecare nou produs te-a făcut să capeți experiență în domeniu, care nu te ferește, însă, de surprize. De aceea, e bine să ții cont de un pachet de reguli „de bază” în ceea ce privește bărbieritul:

  • Un aparat de ras de calitate face (aproape toată) treaba în locul tău. Dacă nu ești mulțumit de rezultat, cel mai probabil acest accesoriu este problema. Indiciile principale sunt tăieturile și iritațiile post-bărbierit, dar și faptul că e nevoie să razi aceeași zonă de mai multe ori pentru a tăia toți perii. Schimbă lama atunci când simţi că trebuie să apeşi mai tare aparatul pe piele – sunt indicii că aceasta s-a tocit (și cele duble sau triple au aceeași soartă). Apoi, majoritatea aparatelor de ras sunt dotate cu benzi pentru hidratare cu ingrediente precum Aloe Vera sau vitamina E, care facilitează deplasarea lamei pe piele, ceea ce reduce riscul de tăiere şi de apariţie a iritaţiilor.
  • Direcția face diferența. Bărbieritul în răspăr – o soluție la care unii bărbați recurg pentru a se asigura că taie firele cât mai aproape de bază – se lasă cu erupții și răni, plus fire crescute în toate direcțiile. Mai bine te bărbierești zilnic  (în sensul creșterii părului) decât să fii nevoit să tratezi efectele secundare. O soluție pentru a tăia cât mai fidel este înmuierea/hidratării bărbii și exfolierea enzimatică (un fel de dizolvare a celulelor moarte).
  • Folosește cele mai bune produse de îngrijire. Există diferențe majore între formulele pe care le aplici înainte să folosești un aparat de ras, atât prin prisma compoziției/calității lor, cât și din punct de vedere al performanței. De aceea, alegerea acestui produs (ca și opțiunea privind after-shave-ul) ar trebui să fie extrem de riguroasă, în special dacă ai pielea sensibilă.

Trucuri din culise

Experiența ta cu bărbieritul este, cu siguranță, impresionantă, dar e posibil să-ți fi scăpat niște detalii (în plus, industria de grooming vine aproape zilnic cu câte o nouă descoperire). Cum ar fi faptul că ar fi bine să aștepți cel puţin 10 minute după ce te dai jos din pat înainte de a te bărbieri, pentru că pielea este ușor inflamată la trezire (din cauza schimbării poziției corpului).

O situație delicată o reprezintă firele încarnate, care apar atunci când părul tăiat la nivelul pielii rămâne blocat în folicul, iar apoi începe să crească sub stratul de piele care îl obturează. Pielea din această zonă se irită, se înroșește, iar la următorul bărbierit poate fi rănită și expusă infecţiilor. Pentru a evita aceste neplăceri, umezeşte un prosop în apă caldă şi pune-l pe față pentru câteva minute pentru a înmuia firele de păr și pielea. Foloseşte apoi o pensetă sterilă şi scoate capătul firului de păr afară, fără a-l smulge. Astfel, pielea din jurul acestuia se poate vindeca, iar firul va fi tăiat lesne când te vei bărbieri din nou.

Alege un aparat de ras performant

Un aparat de ras de calitate este calea sigură către un obraz neted și suplu. Dar nu toate sunt la fel și trebuie să fii cu băgare de seamă atunci când îl alegi. Calitatea și numărul lamelor, dotările fiecărui aparat de ras – banda moale, mânerul sau materialul din care este fabricat, dar și finisajul, sunt cele mai importante elemente.

Alege un brand cu tradiție

Bărbieritul este un „cult”, iar revenirea „Barber Shop”-urilor elegante, cu accesorii retro pentru bărbierit, este dovada vie. Calitatea este o tradiție pentru producători de aparate de ras precum Wilkinson Sword, un brand cu o vastă experiență în fabricarea lamelor (și nu doar pentru bărbierit!), căpătată încă din perioada în care producea baionete pentru război, în urmă cu 250 de ani de când Henry Nock (da, același Nock după care a fost botezată și arma omonimă), inventator și inginer din perioada napoleonică, punea bazele companiei producătoare de săbii și arme pentru război – Wilkinson Sword, la Londra.

În tot acest timp, compania a continuat să mențină standarde înalte de etică și calitate, folosind materie primă de cea mai bună calitate, până în zilele noastre. Astăzi, brandul a devenit printre cele mai cunoscute din segment, iar portofoliul acestora nu se rezumă doar la bărbieritul masculin; experiența producătorului s-a îndreptat și în segmentul eliminării părului corporal.

Ce definește un aparat de ras bun?

Nu doar calitatea lamelor este importantă, ci și numărul acestora, cel mai popular număr de lame în RO fiind 3. Prezența mai multor lame ajută la un bărbierit de înaltă precizie din orice unghi, fără a fi nevoit să revii peste o zonă de mai multe ori. Apoi, pentru ca un aparat de ras să asigure un bărbierit confortabil, a fost inventată acea bandă de glisare (cu cât mai largă, cu atât mai bine) care conține ingrediente prietenoase cu pielea – de exemplu, aloe şi vitamina E, asigurând hidratare, suplețe şi confort. un alt aspect care diferențiază aparatele de ras este „grip”-ul; un mâner din plastic dur, rigid și subțire ar putea fi un real pericol.

Alege în schimb un aparat de ras cu mâner super-uşor, cu suport din cauciuc, care asigură un bărbierit stabil şi ferm. Totodată, capul mobil al aparatului de ras permite un bărbierit fidel din toate pozițiile, fără accidente nedorite.

Un plus de calitate, adaptat nevoilor consumatorului

Gama extraordinar de populară Xtreme3 este dovada clară a evoluției obiectelor indispensabile, ce stau la baza rutinei de îngrijre și a nevoilor zilnice, oferind mai mult confort și o mai bună hidratare.

Procese cât mai complexe și totodată rapide, care să susțină performanțele zilnice sunt la mare căutare, iar aparatele de ras Wilkinson Sword sunt aliatul numărul 1 în lupta cu timpul alocat îngrijirii personale. În doar 3 pași sau 3 minute, ai look-ul dorit pentru orice activitate ți-ai propus să întreprinzi.

  • Aparatul Xtreme3 este dotat cu 3 lame flexibile pe capul mobil, asigurând un bărbierit confortabil și de înaltă precizie din orice unghi.
  • Banda de hidratare îmbogăţită cu aloe şi vitamina E asigură senzaţia de hidratare şi confort.
  • Banda de hidratare cu 50 % mai largă şi cea de întindere în variantele Xtreme3 Ultra Flex si Xtreme3 Ultimate Plus vs Xtreme3 Sensitive.
  • Mânerul uşor cu suport din cauciuc asigură un bărbierit stabil şi ferm.
  • Aparatul este disponibil în mai multe versiuni : Xtreme3 Sensitive, Xtreme3 ECO, Xtreme3 Ultra Flex, Xtreme3 Ultimate Plus, Xtreme3 Black Edition.

Mai multe informatți despre produsele marca Wilkinson Sword poți afla accesând site-ul www.wilkinson-sword.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.