Chirie în Craiova – Cum înregistrezi online la ANAF contractul de închiriere

Chirie în Craiova și în țară e dificil de găsit pentru cei care doresc condiții speciale. Dată fiind perioada prin care trecem, e cu atât mai greu. Totuși, există posibilitatea înregistrării online a contractelor de închiriere.

Cauți chirie în Craiova sau în altă parte? Înseamnă că știi deja cât important este pentru tine un contract de închiriere. Clauzele acestuia te protejează. La fel de benefic este contractul de închiriere și pentru proprietarul unui imobil. Iar dacă ți-e silă de birocrație, de stat la cozi și de alergătură, atunci ți se potrivește cel mai bine înregistrarea online a contractului la ANAF.

De ce să înregistrezi contractul de chirie în Craiova și în țară

Dacă vrei să eviți deplasarea la ghișeu, un cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) sau prin intermediul portalului e-guvernare te ajută să întregistrezi contractul de chirie în Craiova sau în altă parte. Deși declararea acestor contracte nu este obligatorie, este importantă pentru părțile implicate. Mai mult decât atât, achitarea obligațiilor fiscale din partea proprietarilor nu se exclud. Declarația unică este cea care trebuie completată oricum. Ca proprietar, trebuie să știi că înregistrarea la ANAF a contractului de închiriere are caracter executoriu. Așadar, dacă un chiriaș este rău-platnic, îl poți da afară fără probleme.

Ce ai de făcut

Ai nevoie de o cerere și o copie a contractului de închiriere între proprietar și chiriaș. Acestea trebuie semnate olograf. Dacă dispui de semnătura electronică, le poți trimite portalului e-guvernare.ro.

În lipsa semnăturii electronice, ai nevoie de un cont în SPV. Se descarcă declarația de pe site-ul ANAF, din secțiunea „Declarații electronice”. Din rubrica „Descărcare declarații”, se selectează formularul 168. Este vorba despre „Cerere de înregistrare a contractelor de locaţiune”. Se completează formularul, apoi se validează. Vei observa apariția unui atașament. Din acest moment, formularul nu mai poate fi modificat, nici accesat. Apoi, din contul SPV, la rubrica „Depunere Declaraţie unică şi alte formulare SPV-PF”, se trimite împreună cu copia scanată a contractului. Mesajul „Fişierul transmis de dumneavoastră a fost preluat şi a primit indexul de depunere…” anunță succesul transmiterii documentelor. Confirmarea va fi primită ulterior pe e-mail.

 

Sursă: Digital Metrics

Sursă foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.