(P) Ceaiul japonez Matcha, primul pas către starea de bine pe care o meriți

Madonna consumă Matcha înainte de concerte, pentru a avea energie, Drake și-a dezvoltat afacerile în jurul acestei băuturi, în timp ce Gwyneth Paltrow a inclus ceaiul japonez în shake-ul de dimineață pentru a-și menține silueta. Poate că Matcha a intrat în lumina reflectoarelor cu ajutorul vedetelor dar succesul pe care l-a dobândit este doar datorită beneficiilor pe care acest ceai verde le oferă organismului: mai multă energie, o stare de bine, liniște interioară și mulți, mulți antioxidanți care luptă cu îmbătrânirea. Cum reușește o singură băutură să bifeze toate nevoile tale este mai ușor de înțeles după ce îi afli întreaga poveste.

Istoria ceaiului Matcha

În ultimii ani, la nivel global, ceaiul Matcha a devenit un trend hot. Prezent în stories și postări pe Instagram și promovat nu doar de vedete, ci și de medicii nutriționiști, ceaiul verde Matcha a devenit un MUST pentru cei care își doresc să adopte un stil de viață cât mai sănătos. Și, poate, să renunțe la cafea.

Ceaiul Matcha este un tip special de ceai verde, considerat superior datorită proceselor sale de cultivare și de producție. Își are originea în China dar matcha pe care o știm noi astăzi provine din Japonia. Cei care au descoperit această pudră au fost călugării japonezi, care au inclus ceaiul în ceremoniile și practicile lor spirituale. Călugării au descoperit că un consum zilnic de ceai Matcha le stimulează mintea dar, în același timp, o și calmează. Aceste efecte au ajutat călugării să își păstreze stările meditative pentru mai multe ore, truc folosit și în zilele noastre.

Cum ia naștere Matcha

Față de celelalte tipuri de ceai verde, Matcha se obține diferit. Atunci când se aproprie recoltarea, planta primește un tratament unic – este umbrită timp de 21 de zile. În acele momente, planta intră în panică și compensează lipsa luminii crescând nivelul de clorofilă și de aminoacizi. Așa putem explica motivul pentru care Matcha este campioană la nivelul de aminoacizi!

Și atunci când vorbim despre măcirea frunzelor avem parte de un proces inedit: totul se face cu ajutorul pietrelor, lent, la o temperatură mică, 30 de grame de Matcha fiind obținute într-o oră. Din acest motiv, atunci când consumăm Matcha, oferim organismului nostru întreaga frunză de ceai verde și nu doar o infuzie, beneficiile fiind mult mai multe în acest caz.

Beneficiile ceaiului Matcha

Matcha este apreciată mai ales datorită numărului mare de antioxidanţi pe care îl conține, de 130 de ori mai mulți antioxidanți comparativ cu orice alt ceai verde! Acesta este motivul pentru care ceaiul verde Matcha este deseori considerat un elixir al tinereții fără bătrânețe, în condițiile în care antioxidanții sunt cei care restabilesc echilibrul organismului, încetinesc procesele de îmbătrânire și susțin sistemul imunitar.

Un alt motiv pentru care Matcha este pe lista favoritelor doamnelor și domnișoarelor este pentru aceste ceai japonez te ajută și să slăbești. EGCG este antioxidantul pe care Matcha îl conține și care previne nu doar bolile cardiovasculare ci și obezitatea.  Un studiu publicat în 2005 în Jurnalul American de Nutriție a descoperit că participanții care au băut zilnic acest ceai verde, pe parcursul a 12 săptămâni, au pierdut aproape de două ori mai multe multe kilograme față de cei care nu au băut. Iar rezultatele s-au văzut indiferent dacă participanţii au ţinut sau nu o dietă.

La asta mai adaugă: întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea memoriei și puterea de concentrare, energie mai multă și minte relaxată. L-Teanina este componenta pentru care ceaiul Matcha a fost apreciat chiar și de către călugării japonezi. L-teanina are două efecte extraordinare: ne ajută să fim vigilenți și să ne concentrăm, în timp ce ne relaxează mintea și reduce orice tip de anxietate.

Iar ultimele studii oferă rezultate spectaculoase: cercetările de la Universitatea Salford au arătat că matcha este foarte eficientă în uciderea celulelor responsabile de cancerul mamar. Iar în unele cazuri, matcha a fost capabilă chiar să și stopeze răspândirea cancerului în organism.

Iată câteva motive ai pentru a consuma Matcha și a experimenta pe propria piele beneficiile unei cesti de ceai pline de sănătate. Ce zici? Încerci o Matcha rezoluție anul acesta?

Recomandarea noastră: Matcha Infused. Ceaiurile Matcha BIO Infused, Ceremonial și Imperial, provin din plante de calitate superioara ce au fost atent selecționate, pentru a răspunde cât mai bine unui raport corect preț-calitate și celor mai exigente dorințe ale cunoscătorilor acestei minunate pudre.

Matcha Imperial Infused are o personalitate rafinată, elegantă și o vibrație unică! O sursă excepțională de energie și beneficii! Este un ceai de nivel superior, organic, fiind caracterizat de arome bogate și de un gust plăcut și blând. Este potrivit pentru ocazii speciale, dar și pentru consumul zilnic al celor ce pun accent pe calitatea deosebită a ceaiului matcha.

Matcha Ceremonial Infused este un ceai bio de nivel superior, categoria ceremonială, potrivit pentru consumul zilnic pentru cei care apreciază calitatea ceremonial a ceaiului matcha. Are o aroma deosebită si un gust plăcut, încorporând toate calitățile unui matcha ceremonial adevărat.

 

Sursă foto: PR

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.