Ce trebuie să știi despre micșorarea sânilor?

Deși ai putea crede că există femei interesate doar de operațiile de mărire a sânilor, cele care au un bust proeminent își doresc tocmai opusul. Astfel, întâlnim în medicina de specialitate și operațiile de micșorare a sânilor, reducția mamară sau mamoplastia de reducție fiind o intervenție chirurgicală des întâlnită. 

Această intervenție chirurgicală presupune îndepărtarea surplusului de țesut mamar și este aproape la fel de populară că operația de mărire a sânilor. Dacă bustul reprezintă o povară pentru tine și îți cauzează dureri de umeri și de spate, poți lua în calcul varianta unei astfel de operații. Iată tot ce trebuie să știi despre reducția mamară, din rândurile de mai jos!

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a apela la reducția mamară?

Pentru a-ți micșora sânii, există câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești. În primul rând, trebuie să fii sănătoasă clinic, preferabil nefumătoare. Totodată, întreabă-te dacă durerile de spate, de gât sau de umeri sunt cauzate de mărimea bustului și nu suferi de alte afecțiuni.

Reducția mamară este indicată pentru femeile care au nevoie de un volum redus al bustului. În afară de durerile menționate, sânii mari pot cauza deformări ale coloanei vertebrale sau chiar dificultăți în respirație. Femeile apelează la reducția mamară și în cazul sânilor lăsați, pentru obținerea unei simetrii perfecte la nivelul bustului.

Vrei să afli dacă ești o candidată potrivită pentru operația de reducție mamară? De această intervenție pot beneficia femei de orice vârstă, chiar și minore care obțin consimțământul părinților sau a tutorilor legali. Nu sunt acceptate femeile care au boli cronice, persoanele cu comorbidități decompensate și cele care nu pot renunța la fumat fie și cu 3 săptămâni înainte și după operația de reducție mamară.

Ce trebuie să faci înainte de operația de micșorare a sânilor?

Ești interesată de operația de micșorare a sânilor? Trebuie să te informezi despre acest procedeu, consultând sfaturile medicilor de specialitate. În acest fel, vei afla informații utile despre operația în sine, precum și despre riscuri sau lucruri de care să ții cont după operație.

Ulterior, începe să cauți un chirurg plastic cu experiență și rezultate dovedite, în vederea programării unei consultații. Cel mai probabil, odată ajunsă la chirurgul estetician, acesta va cere informații în legătură cu istoricul tău medical, va cere informații despre așteptările tale în urma operației și îți va examina sânii, poziția lor și pielea.

Specialistul este obligat să te întrebe și despre obiceiurile alimentare și despre fumat, care poate influența în mod negativ recuperarea organismului. După caz, se vor cere și seturi de analize sau ecografii mamare, pentru pregătirea preoperatorie. Trebuie să știi că operația de reducție mamară durează aproximativ 3-4 ore și se realizează sub anestezie generală.

Ce implică recuperarea postoperatorie?

După operația de reducție mamară, se recomandă repausul pentru cel puțin 7 sau 14 zile, în funcție de recomandările medicului. Nu ai voie să faci efort fizic intens pentru cel puțin o lună și este recomandat să porți tipuri largi, fără sutiene sau bustiere cu efect de push-up.

Mai mult, nu se recomandă mișcările bruște, care pot genera complicații și dureri în zona bustului. Mergi la controale periodice, în funcție de recomandările chirurgului plastician pentru a îndepărta pansamentele și firele de sutură. Este posibil să simți stări de oboseală și presiune în zona sânilor, însă medicul îți va recomanda pastile pentru a îndepărta durerea și riscul apariției infecțiilor.

Operația de micșorare a sânilor poate fi efectuată atât din rațiuni estetice, cât și funcționale. Citește mai multe pe cosmedica.ro și ia decizia optimă!

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastică și estetică
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro, @clinica_cosmedica

Chiar și vedetele au complexe legate de aspectul sânilor. Află mai multe aici.

Foto: © Katherine Kromberg | Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.