Ce tip de uscător de rufe să alegeți: cu ventilare sau condensator?

Există o mulțime de tipuri de uscătoare de rufe din care puteți alege azi, pornind de la cele de bază, până la cele mai de vârf. Principala decizie pe care trebuie să o luați este dacă doriți un model ventilat sau cu condensator. În acest articol, vorbim despre principalele diferențe dintre cele două, precum și beneficiile designurilor independente și integrate.

Tipul de uscător pe care îl cumpărați poate avea un impact mare asupra confortului, prețului și eficienței energetice. Așadar, este important să faceți mai întâi o cercetare amănunțită, pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.

USCĂTOARE CU VENTILARE

Uscătoarele ventilate elimină aerul umed creat în timpul procesului de uscare printr-un furtun. Aparatul trebuie să fie poziționat lângă o fereastră sau cu aerisire într-un perete, astfel încât umezeala să poată fi degajată în exterior, prevenind condensul.

Pentru a instala un uscător cu aerisire, va trebui fie să aveți montat un ventilator, sau să atârnați furtunul printr-o deschidere, cum ar fi o fereastră sau o ușă. Furtunurile sunt adesea ondulate, sunt flexibile și pot fi compactate pentru stocare atunci când nu sunt utilizate.

Modelele de uscător de rufe ventilat tind să fie mai accesibile decât uscătoarele cu condensator.

USCĂTOARE CU CONDENSATOR

Uscătoarele cu condensator sunt foarte convenabile, deoarece le puteți așeza oriunde doriți în casa dvs., atâta timp cât camera este bine ventilată. Acest tip de uscător este ideal pentru casele în care nu este posibilă instalarea unui orificiu de evacuare pentru a expulza aerul umed.

Apa extrasă din haine în timpul ciclului de uscare se colectează într-un recipient pe care va trebui să îl goliți în mod regulat. Alternativ, unele modele de condensatoare folosesc instalațiile de mașină de spălat pentru a pompa excesul de apă.

Uscătoarele cu condensator costă, în general, puțin mai mult decât modelele ventilate. Merită să cheltuiți banii suplimentari dacă doriți opțiunea de a plasa aparatul oriunde vreți sau pentru a evita instalarea unui ventilator.

USCĂTOARE CU POMPĂ DE CĂLDURĂ

Unele uscătoare de rufe cu condensator mai noi au încorporată tehnologia pompei de căldură.

În timpul ciclului de uscare, aerul cald este recirculat și trecut printr-o pompă de căldură pentru reutilizare, făcând aceste modele cu adevărat eficiente din punct de vedere energetic. Uscătoarele cu pompă de căldură tind să fie mai scumpe decât modelele standard, dar puteți economisi bani pe termen lung, deoarece acestea sunt mult mai ieftin și ușor de rulat.

USCĂTOARE AUTOMATE

Uscătoarele automate au tehnologie de senzor de uscare, care poate detecta când hainele sunt complet uscate. Nu trebuie să setați un cronometru, deoarece aparatul se va opri singur atunci când hainele dvs. sunt la nivelul perfect de uscare.

De obicei, puteți selecta nivelul pe care îl doriți, inclusiv moduri precum pentru fierul de călcat (lasă hainele ușor umede pentru călcat) sau pentru dulap (dacă doriți să puneți obiectele imediat la loc).

USCĂTOARE MANUALE SAU TEMPORIZATE

Uscătoarele manuale necesită selectarea unui timp de uscare pentru rufele dvs.

Acest lucru implică mai multe presupuneri atunci când vine vorba de uscarea hainelor. Este probabil că va trebui să deschideți ușa aparatului de câteva ori în timpul ciclului, pentru a verifica nivelul de umezeală și pentru a preveni supra-uscarea. Cu toate acestea, aceste modele sunt mai simple și pot fi mai ieftine decât modelele cu mai multe caracteristici.

Această tehnologie înseamnă că uscătorul dvs. de rufe funcționează doar atât timp cât este necesar, economisind energie și bani.

USCĂTOARE INDEPENDENTE VS. ÎNCORPORATE

Principalul factor de luat în considerare atunci când alegeți între independent și încorporat este dacă doriți ca uscătorul dvs. să fie vizibil sau ascuns în interiorul mobilei dvs. Modelele independente de uscător de rufe pot fi plasate oriunde aveți spațiu, în timp ce designurile integrate sunt construite pentru a se potrivi într-un dulap.

Proiectele independente sunt mai ușor de instalat. Versiunile încorporate necesită puțină muncă – va trebui să fie atașată o ușă de dulap la partea din față a uscătorului. Odată ce le instalați, mașinile încorporate oferă un aspect mai ordonat și curat.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.