Când ar trebui să începeți să căutați o rochie de mireasă

Conceptul de cumpărături de rochii de mireasă este interesant, plin de fantezie, dar nu este o sarcină ușoară. Este un moment la care visează majoritatea iubitorilor de modă, dar este o lume cu totul nouă, diferită de cumpărăturile ușoare din magazinele standard. Drept urmare, inițierea poate fi descurajantă, iar procesul nu este întotdeauna cel mai simplu.

Chiar și pentru cei obsedați de cumpărături, această complexitate menționată anterior, combinată cu o pandemie globală, creează o serie de provocări la care cei care planificau nunți în 2020 și evenimente mai mari în 2021 și până în 2022, nu se așteptau.

Există câteva greșeli de cumpărături pe care le fac majoritatea mireselor. De la a nu face cercetări, la a nu merge pe instinct, unele greșeli sunt minore, în timp ce altele pot duce la remușcări ulterioare.

Acesta este un efort care necesită sfaturi de specialitate; fie că angajați un stilist cu experiență în rochiile de mireasă, fie că mergeți la un salon cu grup de prieteni și familie, fie că vă comandați rochii de mireasă de la emag, online. Pentru a vă ajuta să navigați acest proces fără probleme, în acest articol vă prezentăm cum să începeți și când să faceți cumpărăturile pentru rochia de mireasă.

Faceți-vă temele

Nu intrați în acest proces fără a vă face temele. În vremurile pandemiei, acest lucru se aplică mai mult ca oricând. În plus, aveți timp să vă faceți cercetarea. Folosiți-vă weekendurile petrecute acasă pentru a parcurge site-urile web ale designerilor, publicațiile online, Instagram și multe altele.

Asigurați-vă că vă notați elementele pe care le iubiți – fie că este un decolteu, o siluetă, un material textil, mărgele etc. Mergeți la prima vizită cu o înțelegere de bază a mărcilor, rochiilor și stilurilor pe care le iubiți – va fi extrem de util atunci când vine vorba de a începe căutarea. De asemenea, oferiți consultantului dvs. o foaie de parcurs, pentru a determina ce ar trebui să probați mai întâi.

Nu vă stresați – nu trebuie să știți exact ce doriți în avans, dar luați în considerare locul de desfășurare, codul vestimentar, sezonul în care vă căsătoriți, numărul de oaspeți și siluetele preferate, astfel încât să aveți de unde să începeți și să construiți.

Pentru cei care iubesc moda și au deja o idee despre rochia de mireasă mult visată, gestionați-vă așteptările. S-ar putea să aveți în minte o imagine, dar rochia imaginară poate să nu existe în viața reală, exact așa cum arată în capul dvs. Sfatul nostru: intrați în procesul de cumpărături cu o idee despre ceea ce căutați și păstrați-vă o minte deschisă. Dacă v-ați gândit la o anumită marcă sau rochie, luați legătura cu magazinul pentru a vă asigura că va fi disponibilă în momentul programării.

Oferiți-vă timp pentru a lua decizia

Când vine vorba despre rochii de mireasă, timpul este esențial. Rochiile sunt făcute la comandă și nu întotdeauna pe măsură. Aceasta înseamnă că procesul de realizare a rochiei de mireasă nu începe până când nu sunt luate măsurătorile și nu a fost plătit avansul.

După primirea avansului și după ce toate specificațiile de proiectare sunt conturate și semnate atât de dvs., de client, cât și de magazin sau casa de design, sunt alese toate țesăturile și broderiile / mărgelele necesare. Apoi, atelierul designerului se ocupă de logistică, pentru a vă produce rochia în decurs de câteva luni sau pentru a fi gata la timp pentru trei probe, înainte de data nunții.

Fiecare rochie și marcă au cronologii unice, deci este important să nu faceți cumpărături prea târziu (pentru a evita taxele de urgență sau opțiunile să vă fie limitate) sau prea devreme (pentru a evita pierderea stilurilor care vor fi lansate de acum până la data limită pentru a plasa o comandă).

Miturile pandemice afirmă că trebuie să începeți să faceți cumpărături cu un an sau mai mult în avans pentru o rochie de mireasă. Adevărul este că ar trebui să începeți cercetarea, cumpărăturile și planificarea probelor la aproximativ 10 luni de la data nunții, cu scopul de a comanda o rochie cu cel puțin șase până la opt luni înainte de nuntă.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.