Breton fara regrete? Se poate…

Vrei o schimbare? Decizia de a-ți face breton te poate bântui multă vreme. Sau nu…

Alege-ți forma.  Acum că s-au redeschis saloanele, fă o programare și cere hair-stylistului să îți facă un breton asimetric, mai scurt pe mijloc și mai lung începând de la arcuirile sprâncenelor spre tâmple. „Este forma care complimentează aproape orice fizionomie, ușor de întreținut,” susține AnhCo Tran, Stylist și co-proprietar al salonului Ramirez Tran din Beverly Hills. Genul voluminos, tăiat drept, pe de altă parte, necesită retuș la fiecare două săptămâni. Acestea fiind spuse…

Taie-l singură. Totu-i bine și frumos până începi să nu mai vezi de el. Separă și piaptănă drept părul din zona cuprinsă între arcadele sprâncenelor , apoi suprapune vârfurile între degete (ideal ar fi să apuci de acolo de unde vrei să tai). Ținând vertical foarfeca ascuțită (merge și cu cea dedicată tunderii sprâncenelor, tunde șuvițele din mai multe forfecări, dintr-o parte în cealaltă. „Lasă extremele bretonului pe mâna experților – te pot înșela,” spune Tran.Schimbă regulile coafatului. Serumurile cu textură bogată sau cremele de coafat sunt oficial pe tușă de-acum. Acestea fac bretonul să se pleoștească și să se îngrașe. În schimb, aplică un spray light împotriva firelor rebele, pe părul umed. Apoi usucă-ți părul periindu-l spre stânga și spre dreapta (în „X”) pentru a netezi rădăcinile și pentru a da volum. La final aplică un spray pentru textură, de exemplu Wella Professionals Sugar lift, 65 lei, ce asigură și volumul și susținerea părului.

Foto: Tamara Bellis / Unspalsh

Spune DA pălăriilor. În diminețile în care te grăbești tare, sari peste sesiunile de styling și doar piaptănă-ți bretonul umezit peste frunte (forma sa curbată va acționa ca un bigudiu)și pune-ți pe cap o șapcă. Odată uscat părul, trece-ți degetele prin el și freacă ușor rădăcinile pentru a-i da puțin volum. Pălăria reprezintă și o alternativă grozavă pentru protecția solară, atât pentru păr, cât și pentru față.

Nu tăia fără a testa. Bretoanele sunt cool, dar nu se descurcă prea bine cu… creșterea. Înainte să te înscrii la scurtat, poartă câteva zile un breton fals, cu clipsuri. Se aplică lesne și „cresc” la loc într-o clipită.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.