3 motive pentru a dărui buchete de trandafiri celor dragi

Florile s-au aflat mereu în atenția oamenilor, încă din cele mai vechi timpuri. Aceștia încercau să înțeleagă mai bine natura și fenomenele care se întâmplau și care îi înspăimântau. Astazi, putem găsi dovezi ale explicațiilor acestor elemente în mai toate siturile arheologice și în muzee, iar dintre toate elemente, probabil că și ție îți vor atrage atenția florile. Acestea au fost folosite atât pentru a înfrumuseța locuințele (dovadă vazele din lut care conțineau urme ale unor flori) dar și în scop medicinal. Chiar și povești străvechi, scrijelite pe pereți, conțineau reprezentări ale florilor.

Mai târziu, florile au căpătat și o conotație romantică, în special cele roșii și cele albe. Se spunea despre florile albe că sunt simbolul purității, iar despre cele roșii că sunt simbolul pasiunii. Aceste semnificații au rămas și în ziua de astăzi și trebuie să recunoaștem că sunt foarte frumoase.

Dintre toate florile, de-a lungul istoriei, trandafirul s-a făcut remarcat în numeroase moduri. Spre exemplu, știai că una dintre legendele legate de acest fel de trandafir este legată de Zeița Afrodita și de Adonis? Dacă este prima dată când auzi despre acest lucru, îți recomandăm să citești mai multe informații și cu siguranță te va surprinde această istorisire. Din păcate, pe cât sunt de frumoși trandafirii, unii dintre aceștia încă au conotații negative, pe nedrept. Cel mai bun exemplu este cel al trandafirilor galbeni, care încă sunt asociați cu gelozia, când în realitate aceștia sunt simbolul bucuriei. La fel se întâmplă și în cazul trandafirilor negri, de o frumusețe ireală. Dacă ți-am atras atenția cu aceste informații, în continuare îți vom prezenta câteva motive pentru care să dăruiești persoanelor dragi buchete de flori care să fie compuse în exclusivitate din trandafiri.

Semnificația trandafirilor

Așa cum am menționat deja, fiecare culoare a trandafirilor simbolizează un alt sentiment sau o trăire. Trandafirii roșii sunt fără îndoială simbolul iubirii, trandafirii galbeni semnifică bucurie, trandafirii roz simbolizează căsnicia și feminitatea, iar cei albi sunt asociați adesea cu un nou început și cu puritatea. Trandafirii mai rari, cum ar fi cei albaștri, semnifică depășirea barieriei imposibilului, datorită modului în care au fost creați aceștia.

Sunt pe placul oricui

Dacă nu știi ce flori să alegi pentru a nu da greș, trandafirii sunt întotdeauna o alegere înțeleaptă. Nimeni nu poate rezista frumuseții și parfumului lor unic. În plus, arată superb în orice buchet ar fi așezați, iar în buchetele compuse din mai multe tipuri de flori, se diferențiază detașat.

Se potrivesc pentru orice ocazie

Nu contează dacă îi vei dărui cu ocazia unei zile de naștere, unei cereri în căsătorie sau pur și simplu pentru a celebra o anumită reușită la locul de muncă, trandafirii vor fi mereu potriviți pentru orice eveniment. Poți comanda cu încredere buchete de trandafiri de la floraria online Maison d’Or!

Sperăm că ți-am stârnit curiozitatea de a afla mai multe informații despre trandafiri și că vei alege să îi dăruiești ori de câte ori îți dorești să impresionezi pe cineva. Buchetele de trandafiri au fost întotdeauna pe podiumul preferintelor oamenilor, așa că merită toată atenția ta! Am vrea să știm când ai dăruit ultima dată trandafiri și care au fost nuanțele alese!

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.