Asociatia Accept: De 8 martie sărbătorim toate femeile

Patrick Brăila, co-președinte ACCEPT și activist pentru drepturile persoanelor transgender, Miruna Dumitrescu, inițiatoarea campaniei Femeie. și Bianca Negre, manager de proiect au transmis unul dintre cele mai puternice mesaje feministe cu ocazia Zilei internaționale a femeii:

„În fiecare an, ziua de 8 martie este o ocazie să apreciem feminitatea. Să ne arătăm respectul și prețuirea față de femei din viața noastră: iubite, soții, mame sau bunici, fiicele sau surorile noastre. Însă rareori societatea românească prețuiește celelalte femei de lângă noi: femeile rome, femeile transgender, femeile lesbiene.”

„Credem în puterea tuturor femeilor de a fi unite în lupta pentru egalitate în drepturi, hotărâte să nu lase pe nimeni în urmă.  Femeile invizibile, femeile uitate, sunt sărbătorite anul acesta, indiferent de orientarea lor sexuală, etnia lor sau identitatea lor de gen. Pentru că fiecare este femeie. Punct.”

Miruna Dumitrescu, Copywriter și autoarea proiectului :

„Pentru mine 8 martie este o sărbătoare în care celebrăm femeile pentru puterea lor, pentru suportul lor în societate, pentru curaj. Ceea ce ne-am dorit cu acest proiect a fost să lărgim spectrul. Fiecare femeie din video are o poveste de viață extraordinară de la care alte femei pot învăța. Însă ca să le auzim poveștile trebuie mai întâi să le recunoaștem. ”

Patrick Brăila, Co-președinte ACCEPT și activist pentru drepturile persoanelor transgender:

„Prin acest proiect ne-am droit să atragem atenția asupra faptului că feminitatea depășește limitele pe care ni le-am impus în mod tradițional. Deși nu există o definiție a feminității, avem deseori tendința să ne bazăm pe stereotipuri și să judecăm femeile de lângă noi. Femeile care apațin minorităților din România sunt prea des date la o parte, excluse din societate, au șanse mai mici la o educație de calitate, nu au acces real la servicii de sănătate și uneori trăiesc la limita sărăciei. Dacă noi, bărbații, vrem să zicem la mulți ani femeilor de 8 martie, trebuie întâi să ne gândim cum putem sărbători toate femeile, și nu doar pe unele dintre ele.”

https://www.youtube.com/watch?v=m4OGa6nwSGY
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.