Farmec extinde campania de reciclare a ambalajelor sale la nivel național

Vești bune pe partea de sustenabilitate: din aprilie, poți recicla ambalajele din hârtie, plastic, sticlă și aluminiu ale produselor din portofoliul Farmec la punctele de colectare dedicate din magazinele Farmec și Gerovital din toată țara, ca parte a campaniei de reciclare și responsabilitate socială Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine, pe care producătorul de cosmetice o extinde acum la nivel național.

„Suntem unul dintre puținii producători din România care oferă clienților săi posibilitatea de returnare a ambalajelor produselor pe care le-au folosit. Ne propunem să limităm cât mai mult impactul activității noastre asupra mediului prin integrarea principiilor economiei circulare, așa cum este închiderea ciclului de viață al produselor odată cu recuperarea ambalajelor pe care le punem pe piață. Vrem să contribuim astfel la un mediu mai curat împreună cu clienții noștri, pe care îi încurajăm să fie responsabili alături de noi”, spune Andra Șumandea, Specialist Marketing.

farmec reciclare

Campania Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine a fost lansată în 2020, sub formă de program-pilot, în cinci magazine de brand Farmec și Gerovital din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea. În total, peste 5.200 de ambalaje au fost aduse de consumatori, colectate și reciclate în mod responsabil în magazinele incluse în program, într-un an în care programul magazinelor a fost deseori restricționat ca urmare a pandemiei. 

Participă și tu, alături de Farmec, la crearea unui viitor mai sustenabil

Anul acesta, toate cele 8 magazine Farmec și 22 de magazine Gerovital, precum și magazinul în franciză din Pitești, sunt incluse în campania de reciclare, fiind dotate cu puncte de colectare unde poți aduce ambalajele de hârtie și carton (cutii de cremă), de plastic (recipiente de cremă, șampon, gel de duș sau produse de curățenie din gamele Nufăr și Triumf), de sticlă (borcane de cremă) și de metal (doze de spray).

ATENȚIE: Pentru a putea fi reciclate, orice recipiente trebuie golite de conținut și clătite. Dacă vrei să te asiguri că sunt reciclate corect, ocupă-te personal de acest lucru înainte de ale aduce la punctele de colectare.

BONUS: Cei de la Farmec îți oferă un produs cadou pentru fiecare 4 ambalaje reciclate, pe baza unui cartonaș unde se cumulează câte o ștampilă la fiecare ambalaj returnat.

Foto: iStock.

Citește și Chiar poți recicla ambalajele produselor cosmetice?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.