Art for Air: o colaborare Romanian Design Week cu artistul Obie Platon, susținută de IQOS

Începând de pe 27 mai, dacă treci pe Strada Matei Millo, la numărul 9, ridică privirea – artistul stradal Obie Platon a creat, cu ajutorul vopselurilor inovatoare Airlite, un mural de 35mp, inspirat din fațadele clădirilor din cartierul Cișmigiu. Prin această inițiativă, organizatorii festivalului Romanian Design Week 2021 și IQOS ne invită la un dialog despre progres și inovație.

Muralul spune povestea unui oraș dinamic, aflat simultan într-un proces de construire a viitorului și deconstruire a prezentului. Mixul de motive arhitecturale și mașinării inteligente amintește de progresul care poate fi obținut prin colaborare.

Obie Platon este un artist contemporan român, cunoscut pentru stilul suprarealist și implicarea în proiecte de regenerare culturală prin artă a zonelor suburbane. Picturile sale murale pot fi admirate in diferite orase din Europa, cât și în Shanghai, iar mediul său de exprimare variază de la graffiti la sculptură sau instalații artistice.

În muralul realizat pentru Romanian Design Week cu sprijinul IQOS, m-am inspirat din relația strânsă dintre comunitate și oraș, dintre oameni și tehnologii moderne. Altfel spus, am luat un peisaj urban tipic și l-am reconstruit așa cum l-am văzut eu. Am deconstruit lumea împărțită în ‘Noi’ și ‘Restul’ pentru a vizualiza împreună un viitor posibil, poate mai bun. Asta înseamnă pentru mine progres.” – Obie Platon

Pe lângă muralul din strada Matei Millo nr. 9, Obie Platon va aduce mai multă culoare și la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de întâlnire importante pentru comunitatea creativă din București în cadrul ediției din 2021 a Romanian Design Week. Și aici, Obie Platon își va pune amprenta asupra locului, prin realizarea unui mural în fața spațiului care va găzdui mai multe expoziții internaționale.

Ediția din acest an a celui mai mare festival creativ din România, care promovează designul, arhitectura și creativitatea, are loc în perioada 4-13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere și se desfășoară sub tema #Together.

Material sustinut de IQOS. Acest produs nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.