De ce te simți mai anxioasă în timpul verii?

Când vremea este călduroasă, iar soarele strălucește pe cer, ai putea crede că toată lumea e veselă și împăcată cu sine – însă asta nu se întâmplă cu toți. De fapt, persoanele care suferă de anxietate pot observa că această afecțiune se înrăutățește în lunile de vară.

Care e cauza?

De fapt, e destul de simplu: presiunea socială crescută de a ieși din casă și de a te distra poate duce la niveluri mai ridicate de anxietate. Vara au loc petreceri, vacanțe, picnicuri, grătare și tot felul de alte activități care ne îndeamnă să ne distrăm. Astfel, ne putem simți obligate să facem aceste lucruri, chiar dacă nu avem neapărat chef de ele, iar asta duce la întrebări precum „Eu de ce nu mă distrez? Eu de ce îmi pierd viața degeaba?”.

Însă și vremea în sine poate crește gândurile anxioase. Când este cald, reacțiile organismului sunt similare cu cele ale unui atac de panică, care te poate face să simți că suferi de anxietate intensă, când acest lucru nu se întâmplă. Este vorba de simptome precum transpirația, senzația de leșin, senzația de greață sau palpitațiile, care se pot datora atât anxietății, cât și căldurii puternice.

Mai mult, s-a observat că și depresia poate fi mai accentuată vara, tulburarea fiind numită „Reverse Seasonal Affective Disorder”. În acest moment nu se cunoaște cauza exactă, dar se crede că ar avea legătură cu zilele mai lungi.

Tu ai observat că ești mai anxioasă în timpul verii? Aceasta ar putea fi cauza!

Citește și: 8 semne că trebuie să mergi la terapie pentru anxietate 

Citește și: Ce să nu spui unei persoane care suferă de anxietate 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.