Schimbarile climatice pot afecta sanatatea mintala

Potrivit studiului realizat de Institutul pentru clima din Australia, pagubele cauzate de schimbarile climatice nu sunt doar de natura fizica.

"Trecutul recent ne arata ca evenimentele climatice extreme antreneaza aparitia unor riscuri considerabile pentru sanatatea publica, inclusiv pentru sanatatea mintala si bunastarea comunitatilor", afirma autorii studiului.

Referindu-se la evenimentele climatice – seceta, inundatii – aparute in ultimii ani in anumite regiuni din Australia, cercetatorii au constatat ca "bulversarea si suferinta provocate de un eveniment extrem pot sa persiste timp de multi ani".

O parte semnificativa din comunitatile afectate de aceste evenimente – pana la 20% din populatie – va suferi din cauza stresului, va fi afectata din punct de vedere emotional si se va lasa cuprinsa de disperare, afirma cercetatorii australieni.

Totodata, abuzul de alcool poate sa apara dupa astfel de evenimente climaterice extreme, iar anumite studii au evidentiat chiar o legatura intre valurile de caldura dublate de seceta si o rata ridicata a sinuciderilor.

Copiii par in special vulnerabili in fata riscului de aparitie a sentimentelor de anxietate si nesiguranta, generate de incapacitatea adultilor de a lupta contra dereglarilor climatice.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.