Ghid de meditație pentru începători

Vrei să meditezi, dar nu știi exact ce trebuie să faci? Ți-am pregătit un ghid pentru începători pe care cu siguranță îl vei găsi foarte folositor.

Meditația are numeroase beneficii, deci, în primul rând, te felicităm că vrei să faci asta! Totuși, pentru un începător poate fi dificil să mediteze, așa că am discutat cu Madeline Shaw, health coach, profesor de yoga și scriitor, care a venit cu câteva sfaturi.

5 pozitii de yoga care alunga stresul in 10 minute

Pur și simplu începe!

Nu știi cum să începi să meditezi? Pur și simplu începe! Nu vei deveni un maestru încă din prima zi, ci trebuie să exersezi. Multe persoane sunt intimidate de meditație, însă vei observa că totul devine din ce în ce mai simplu cu cât încerci mai mult.

Pregătește atmosfera

Atmosfera este foarte importantă atunci când meditezi. Alege un loc drăguț, confortabil, pune niște muzică relaxantă, aprinde o lumânare, inspiră adânc și expiră de trei ori. Aceste lucruri te pot ajuta mai mult decât crezi.

Strategii anti-stes pe termen lung

Transformă meditația într-un obicei

La început, este posibil ca meditația să ți se pară ciudată, dar, practicând-o în fiecare zi în același loc, te vei obișnui cu ea. Este important să o transformi într-un obicei.

Folosește o aplicație pentru a te ghida

Există aplicații pe care le poți descărca gratuit și care te vor ghida, pentru ca ție să îți fie cât mai simplu să meditezi. De asemenea, unele aplicații îți permit să porți conversații cu alți utilizatori, deci vei afla mai multe trucuri de la aceștia.

5 super-aplicatii de meditatie

Alege muzica potrivită

Cel mai probabil muzica pe care o asculți zi de zi nu este tocmai potrivită pentru a medita. Alege Enya sau muzică relaxantă fără versuri.

Nu te aștepta să se întâmple peste noapte

Așa cum am spus și mai sus, nu vei deveni un maestru peste noapte. Abia după câteva săptămâni vei începe să vezi rezultatele, dar, crede-ne, merită!

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.