Florile lui Bach – parfumuri care te scapa de anxietate

Se vorbeşte mult despre efectele incredibile ale combinaţiilor de flori cunoscute sub numele de florile lui Bach, o serie de 38 de remedii care au fost create ȋn anii ’30 de către homeopatul britanic Edward Bach şi care acum au ajuns să fie prescrise chiar şi de către psihiatri pentru a trata problemele psihice ale pacienţilor. Bănuiesc că dacă ai auzit de ele te-ai ȋntrebat dacă dau rezultate cu adevărat şi dacă da, cum trebuie identificat şi administrat remediul floral? Iată ce trebuie să ştii despre florile lui Bach.

Lumea este compusă din vibraţii

Principiul aflat la baza remediului florile lui Bach este existenţa vibraţiilor ȋn corpul uman şi relaţia lor cu ȋntreaga lume. Astfel că atunci când aceste vibraţii nu mai sunt armonioase, ȋn general din cauza unor factori negativi ca o traumă, extenuare, depresie, anxietate, stres, ură, gelozie sau dorinţă de a controla sau de a fi controlat, atrebuie să apelăm la “ajutoare” din mediul exterior, unele care au vibraţii destul de puternice pentru a ne putea reechilibra. Doctorul Bach a descoperit că anumite flori au efecte incredibile asupra psihicului uman, dar mai ales asupra emoţiilor, reuşind ȋn timp foarte scurt timp să facă o persoană depresivă să zâmbească.

Da, pare incredibil, totuşi, psihiatrul de talie internaţională Larry Lachman a publicat un articol ȋn revista de specialitate Professional Psychology Journal ȋn care a spus că din ce ȋn ce mai mulţi psihiatrii şi psihologi devin şi terapeuţi specializaţi ȋn florile lui Bach pentru a-şi ajuta pacienţii să treacă mai uşor peste dificultăţi.

Cum identifici ce floare este bună pentru tine

Cu toate că toţi românii s-au născut doctori şi ne-am obişnuit să ne “doftoricim” de capul nostru, ȋn acest caz este indicat să nu aplici această practică, ci să laşi un terapeut să aleagă şi să combine dacă este necesar florile identificate de Bach ca având o relaţie puternică cu organismul, emoţiile şi psihicul uman. Este foarte posibil ca ce alegi tu să nu aibă nici un efect sau unul nedorit.

Precum spuneam, există 38 de flori ȋn sistemul Bach, fiecare adresându-se anumitor probleme pe care le avem. De exemplu, cicoarea este folosită pentru a ȋnceta să ne deplângem soarta şi pentru a fi mai generoase, genţiana ne face să avem mai multă ȋncredere ȋn noi şi ȋn reuşita planurilor noastre, floarea de măslin elimină starea de extuanuare şi ne energizează, iar floarea de ovăz sălbatic ne ajută să descoperim “direcţia” ȋn viaţă ȋn cazul ȋn care ne simţim pierdute.
Cât despre dozaj, acesta este de asemenea stabilit de terapeut, dar ȋn general, este vorba de patru – cinci picături administrate dimineaţa, pe stomacul gol, cu un pahar cu apă.

Nu uita sa te inscrii la concursul My Burberry, my sweet november!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.