De ce atât de multe femei suferă de anxietate? Acum anxietatea se poate vindeca!

În prezent anxietatea a devenit una din cele mai frecvente boli la femei. Sunt mii de femei care suferă de anxietate și atacuri de panică și medicii spun că numărul de paciente este în creștere. Cu siguranță și tu cunoști măcar o persoană care are această problemă de sănătate sau care este îngrijorată de bani, de problemele din familie sau problemele de la locul de muncă. Nu poți ști ce se întâmplă în capul unei persoane care suferă de anxietate și nici ce gânduri negative are. Cert este că această boală afectează calitatatea vieții acelei persoane, pur și simplu aceasta nu se mai poate bucura de viață.

Sunt femei care suferă de anxietate și nici nu-și dau seama de acest lucru. Ele au un sentiment de nesiguranță, de teamă, de gol interior, sunt mereu îngrijorate și nervoase, nu reușesc să fie atente cât și-ar dori, uită ce trebuie să facă, au probleme de memorie și de concentrare. Anxietatea poate afecta mult viața unei persoane, o poate împiedica să-și îndeplinească sarcinile zilnice la muncă, îi afectează starea de sănătate.

O formă de anxietate este și fobia socială, care poate începe din perioada vârstei adolescenței. Aceasta poate fi înțeleasă și ca o formă accentuată de timiditate, de frică în a-ți exprima dezacordul față de cineva, de a vorbi cu oameni importanți sau cu autoritate, de a vorbi în public, etc. Astfel de oameni au diferite stări de anxietate, se înroșesc la față, transpiră sau le tremură mâinile ori picioarele, sunt îngrijorați, se simt împovărați și au anumite probleme în viața cotidiană. Fobia socială poate fi genetică, poate apărea la persoanele care au stimă de sine scăzută. Fără tratament de specialitate boala poate dura ani de zile.

Tulburarea de panică este tot o formă de anxietate intensă, care apare frecvent la femei în ziua de azi. Este vorba despre atacuri de panică repetate, stări de îngrijorare, preocupare exagerată pentru diferite probleme, schimbări de comportament, evitarea unor situații stresante, teama de a nu primi ajutor în anumite cazuri, de a rămâne singur, de a te plimba în locuri publice și altele. Această tulburare poate fi însoțită și de alte forme de anxietate și poate fi asociată cu depresia. Astfel de femei au probleme de adaptare la viața socială, la muncă sau în familie.

Principalele semne ale unui atac de panică sunt: senzația de sufocare, palpitații puternice, dureri în piept, dificultatea de a respira, stare de nervozitate, agitație, anxietate crescută, uscăciunea gurii, amețeli, tremurături, pierderea controlului.

Alte forme de anxietate sunt nevroza obsesiv-compulsivă, fobia specifică, tulburarea de stres posttraumatic.

Cum tratăm rapid diferite tipuri de anxietate?

Fobia socială se tratează prin psihoterapie. Este vorba despre un tratament prin care pacientul își recunoaște stările pe care le are, gândirea negativă, este învățat să fie mai realist vizavi de situațiile sociale și să aibă mai multă încredere în forțele proprii. În astfel de cazuri ajută și modalitățile de relaxare.

Tulburarea de panică poate fi diagnosticată de un medic psihiatru și tratamentul constă în terapie cognitivă, medicamente antidepresive, tehnici de relaxare, psihoeducație și altele.

Anxietatea se poate combate prin medicație (prin medicamente antidepresive, anxiolitice), psihoterapie congnitivă și comportamentală, psihoeducație, schimbarea gândirii, corectarea comportamentului negativ, prevenirea căderilor, sport și tehnici de relaxare.

Suplimentele de nutrienți ajută în astfel de cazuri:

  • Calciul și magneziul au efect calmant în cazuri de anxietate și nervozitate
  • Vitaminele B1 și B12 pot elimina stresul și anxietatea
  • Vitamina C are efect de tranchilizant și poate scădea anxietatea
  • Zincul are efect benefic asupra sistemului nervos, calmează stările de nervi
  • Vitamina B6 are efect energizant și calmant
  • Vitamina B1 poate ajuta în reducerea stărilor de nervi și a crizelor de anxietate
  • Melatonina poate ajuta în cazuri de insomnie dacă acestea apar pe fond de anxietate
  • L-tirozina este eficientă în tratamentul depresiei și anxietății.

Multe studii arată că tratamentul cu ulei de canabis reduce anxietatea, stresul și depresia și, are efect benefic asupra sănătății mintale la oameni. Acest produs natural nu are reacții adverse spre deosebire de medicația prescrisă de psihiatru care uneori poate accentua anxietatea și creează dependență psihică și uneori fizică. Uleiul CBD poate fi folosit de femei pentru că face minuni în reducerea acestor simptome. Uleiul de canabis crește calitatea vieții, ajută în tratamentul insomniei, calmarea durerilor, are efect liniștitor, relaxant, reduce hiperactivitatea, inflamațiile, crizele de depresie, anxietate, epilepsie și altele.

Organizația Mondială a Sănătății atestă faptul că acest ulei nu creează dependență și este recomandat în tratamentul persoanelor care au frecvent stări de anxietate. Se administrează în doză mică la început, de 6-8 picături de ulei pe zi, urmând ca după o peiroadă de acomodare să experimentați cu dozajul până găsiți valoarea optimă.

Uleiul de canabis ajută și în relaxare, crește calitatea somnului, odihna fiind foarte importantă la astfel de paciente. Femeile care suferă de depresie sau de anxietate trebuie să se odihnească mai mult. Dacă au insomnie pot folosi ulei de canabis pentru că acesta ajută și în combaterea tulburărilor de somn. Uleiul face somnul să fie mai odihnitor și mai liniștit. De asemenea, uleiul de canabis este eficient în reducerea stresului, a fricii, a stărilor emoționale negative. Prin acest tratament se obține o stare de bine, se ameliorează durerile, stările de greață, se reduce fobia socială, anxietatea la examene, anxietatea generată de situații dificile, simptomele multor boli și afecțiuni.

Studiile cercetătorilor arată că anxietatea nu trebuie tratată neapărat prin medicamente antidepresive, care au efecte secundare, la care pacienții sunt foarte sensibili. Deja s-a demonstrat faptul că uleiul de canabis este un tratament alternativ foarte eficient în reducerea anxietății. Astfel de produse naturale nu produc efecte secundare, se iau în doze mici, pot înlocui antidepresivele și au afect benefic asupra stării de sănătate.

Sursă: agenția PROMOdesk
Sursă foto: pxhere

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.