Ce să NU spui unei persoane cu o tulburare alimentară

Ai aflat că o persoană cunoscută suferă de o tulburare alimentară precum anorexia sau bulimia? Iată 11 lucruri pe care să nu i le spui.

Atunci când aflăm că o persoană suferă de ceva, simțim nevoia să îi spunem câteva cuvinte frumoase, pentru a se simți mai bine. Poate că în unele cazuri ar ajuta („Nu îți fie teamă, te vei trezi mâine din operație și în sfârșit nu vei mai avea dureri!”), însă în cazul tulburărilor alimentare situația e puțin diferită.

Iată 11 lucruri pe care să nu le spui unei persoane cu o tulburare alimentară:

Aș vrea să am corpul tău. Chiar dacă pare un compliment, nu e ok să îți dai cu părerea despre corpul cuiva care suferă de o tulburare alimentară – în special pentru că modul prin care corpul persoanei respective a ajuns așa nu este deloc sănătos!

Citește și: Totul despre anorexie

Cred că iubești corpul tău, fiind atât de slab! O persoană care suferă de o tulburare alimentară nu își iubește corpul. În plus, e important să înțelegi că această persoană are o tulburare psihică serioasă și în niciun caz nu se vede slabă în oglindă.

Ești prea slabă! Așa cum am spus și mai sus, persoana cu care vorbești nu se vede slabă. Și, pe deasupra, nu ar fi o idee mai bună să nu critici corpul cuiva?

Ar trebui să mănânnci mai mult. Oricine are o tulburare alimentară este foarte anxioasă când vine vorba de mâncare. Spune-i unei persoane anorexice să mănânci și nu vei schimba nimic. În schimb, se va simți și mai prost în legătură cu ea însăși.

Citește și: Totul despre bulimie

Aș vrea să mă pot controla și eu așa. Să te înfometezi sau să te îndopi și apoi să vomiți nu are nicio legătură cu auto-controlul. Este o boală. Nu îți dori să ai o boală! În plus de ce ai vrea să încurajezi un comportament nesănătos și foarte periculos?

Te înțeleg, și eu m-am abținut de la mâncare într-o zi. Asta e ca și cum i-ai spune unei persoane care suferă de depresie că ai plâns acum o lună.

Nu ți se pare că X e cam grasă? O persoană care suferă de o tulburare alimentară se poate compara cu vedeta sua cunoștiința menționată de tine, care poate declanșa o nevoie mai mare să slăbească.

De ce ești anorexică/bulimică? Nimeni nu este obligat să îți spună povestea sa, iar tulburările alimentare sunt prea complexe pentru a avea un motiv simplu.

Citește și: Ce este ortorexia?

Oamenii mereu cred că sunt anorexică! E nasol când cineva folosește acest cuvânt pentru a descrie o persoană slabă, dar bravo ție?

Toată lumea suferă de o tulburare alimentară zilele astea! Da, chiar există multe persoane care suferă de una, dar nu o mai spune de parcă încearcă doar să fie interesanți!

Eh, o să îți treacă. Persoanele de orice gen sau vârstă pot suferi de o tulburare alimentară, nu e ceva ce dispare peste noapte!

 

*articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.