Ce cauzează stresul, ce efecte are și cum îl gestionăm?

Fiecare persoană se confruntă cu stresul, unii dintre noi mai mult decât alții, însă important este să știm cu să gestionăm această problemă.

Ce cauzează stresul?

Pentru că fiecare persoană este diferită, stresul poate avea mai multe cauze. Cu alte cuvinte, ce stresează foarte mult o persoană poate să nu aibă acest efect asupra alteia și invers.

În general, stresul este cauzat de locul de muncă, relațiile cu familia, prietenii sau cele romantice, problemele de sănătate (ale noastre sau ale cuiva drag), problemele financiare, un program prea plin sau chiar dezordinea din casă.

Citește și: Stresul poate cauza obezitate, arată un studiu 

Ce efecte are stresul?

Și de această dată depinde de persoana în cauză. Printre cele mai comune simptome se numără durerile de cap, scăderea libidoului, probleme de concentrare, creșterea tensiunii arteriale, probleme cu somnul și epuizare.

Cum putem gestiona stresul?

Elimină factorii care te stresează

Pentru început, trebuie să identifici factorii stresanți din viața ta și să găsești o soluție. De exemplu, poți fi stresată din cauza locului de muncă și a banilor – negociază cu șeful tău despre o mărire de salariu sau caută job-uri plătite mai bine. Sau poate că trăiești într-o relație toxică, caz în care ar trebui să ieși din ea cât de curând posibil.

Citește și: Totul depre transpirația pe fond de stres

Tehnici de relaxare

Apoi, folosește tehnici care te pot scăpa rapid de stres. Din păcate, acestea funcționează doar pe moment, dar sunt extrem de utile. Încearcă metode diferite, pentru a afla ce funcționează mai bine pentru tine. Cele mai comune metode includ plimbările (de preferat în natură, precum o plimbare în parc), exercițiile de respirație, o baie fierbinte, masajul sau ieșirile în oraj cu prietenii.

Obiceiuri noi

De asemenea, ar trebui să adopți obiceiuri care te pot scăpa de stres. Printre ele se numără sportul și meditația, joaca cu animalul de companie, desenatul sau lectura.

Tu cum reușești să scapi de stres? Împărtășește cu noi trucurile tale!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.