Care sunt obiceiurile care ne fac nefericiți și cum să le evităm

Există anumite obiceiuri care te pot face nefericită. Află care sunt acestea și nu le lăsa să te tragă în jos.

Fiecare persoană din lume își dorește cel mai mult să fie fericită. Sigur, ne dorim dragoste, bani, sănătate, dar toate acestea duc, de fapt, la o stare de bine. Însă uneorie ste greu să fim, pur și simplu, fericiți, mai ales dacă avem anumite obiceiuri.

Citește și: 7 lucruri pe care să le faci azi pentru a fi fericită 

Află care sunt obiceiurile care te fac nefericită.

Te gândești prea mult la viitor

Nu trăi în trecut, nici cu gândul la viitor – prezentul este cel care contează cel mai mult. Bineînțeles, e normal să avem așteptări, visuri și planuri, însă nu te gândi atât de mult la asta.

De exemplu, multe persoane nefericite se gândesc constant: „Voi fi fericit abia când voi termina masteratul”, „Voi fi fericit atunci când voi avea un salariu foarte bun”, „Voi fi fericit când voi avea casa mea”. Problema apare când ne concentrăm atât de mult pe viitor (ne imaginăm ce fericiți vom fi la casa noastră), încât uităm să fim fericiți în prezent. Mulți dintre noi nu avem o viață atât de groaznică, dar ne dorim mereu mai mult – acest lucru nu este neapărat rău, trebuie să te depășești constant, dar bucură-te de viața ta și în momentul prezent.

Dai banii pe lucruri, nu pe experiențe

Un obiect te poate face fericit sau confortabil pe moment, însă, la finalul vieții, nu te vei gândi ce alegere bună ai făcut când ai cumpărat acea mașină scumpă, ci cât de mult te-au schimbat călătoriile tale. Concentrează-te mai mult pe familie, prieteni, hobby-uri și călătorii, nu pe obiecte fără valoare.

Nu îți dai seama că poți schimba situația

Inevitabil, la un moment dat din viață te vei simți prinsă într-o situație aparent fără scăpare. „Nu am ce face, viața e grea, alții au mai mult noroc decât mine, eu voi fi nefericită toată viața” – acest tip de gândire nu îți va aduce niciodată beneficii. Dacă te afli într-o situație neplăcută, fă tot posibilul să ieși din ea, nu-ți plânge de milă și nu accepta situația!

Citește și: 10 lucruri la care să renunți pentru o viață fericită 

Ești pesimistă

În urmă cu doi-trei ani, eram foarte pesimistă și deprimată. Am început apoi să fac tot posibilul să am o gândire pozitivă în orice situație, iar acum mulți prieteni mă admiră pentru că pot vedea mereu partea plină a paharului.
Adevărul este că viața mea nu s-a schimbat extrem de mult în această perioadă, dar am învățat să nu mă mai las afectată de orice lucru negativ și m-am gândit mereu că pot ajunge oriunde doresc, iar dacă am întâmpinat o situație dificilă am știut că într-un final se va rezolva. O gândire pozitivă poate face minuni!

Te plângi mereu

Bineînțeles că nu ai o viață ușoară, nimeni nu are! Fiecare persoană are anumite probleme de care tu poate nu știi, însă este foarte important să încerci să îți rezolvi problemele, nu să te plângi constant. Să vorbești cu un prieten apropiat despre o situație dificilă te poate ajuta, dar nu îți pierde viața plângându-te mereu.

Nu încerci să schimbi nimic

Vorbeam mai sus despre cum unele persoane consideră că cei din jur au noroc în viață, în timp ce ele nu au niciodată. Cu siguranță există persoane pe care familia sau anumite împrejurări le-au ajutat să ajungă mai repede unde au vrut, însă foarte multe altele au lucrat din greu pentru a avea o viață bună.

Cât timp nu faci tot posibilul să evoluezi, viața ta nu se va schimba cu nimic. Încearcă să renunți la obiceiurile proaste, să te înconjori de persoane care te inspiră și înscrie-te la niște cursuri interesante. Vei vedea cum brusc vei începe și tu „să ai noroc”.

Citește și: Slăbitul nu te face fericită 

Tu ai aceste obiceiuri?

1 comentariu
  1. Am încercat din răsputeri cu hobby-urile să mă scoată din pesimism și alte disperări. Efectele lor sunt tot mai reduse iar variantele de hobby-uri noi prea puține le pot accepta,restul sunt copleșitoare sau costă mult și din păcate încă sunt la mâna părinților din punct de vedere financiar și social și mâine poimâine împlinesc 28 de ani. Mai nou alerg după oameni,obiecte utile și oportunități, ăsta este noul meu hobby. Epuizant și câteodată frustrant dar asta e.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.