8 semne că trebuie să mergi la terapie pentru anxietate

La nivel global, 1 din 13 persoane suferă de anxietate. Această tulburare nu trece de la sine, însă multe persoane nu știu când să ceară ajutor.

Iată 8 semne că ar trebui să mergi la psiholog:

Îngrijorarea îți întrerupe viața de zi cu zi

Orice persoană are griji, însă cei care suferă de anxietate nu își pot controla grijile constante. Din acest motiv, viața profesională poate fi afectată, pentru că îți este greu să te concentrezi. Uneori, chiar dacă ești obosită, nu poți adormi din cauza îngrijorării și devii chiar speriată.

Renunți la planuri

Nu e ceva neobișnuit să ne răzgândim și să renunțăm la un plan, dacă pur și simplu nu mai avem chef. Totuși, atunci când suferi de anxietate renunți la multe evenimente care altfel ți-ar fi făcut plăcere, pentru că ideea de a ieși în oraș te agită fără motiv.

Ai lăsat baltă o obligație profesională

Poate trebuie să ții o prezentare în fața colegilor, să mergi la o întâlnire sau la un interviu. Asemănător cu punctul anterior, doar că îți poate afecta grav cariera.

Te simți izolată

Uneori, anxietatea te face să te simți izolată – sau să vrei să te izolezi. Astfel, preferi să stai tot weekendul în casă, de exemplu.

Ai atacuri de panică

Printre simptome se numără hiperventilația (respirația rapidă), senzația de sufocare, bătăile puternice, neregulate ale inimii, durere în piept, amețeală, transpirație, frică de moarte, pierderea controlului, senzația de detașare de propria persoană.

Anxietatea durează mai mult de câteva săptămâni sau luni

Câteva zile în care nu te simți bine nu sunt anormale, dar dacă te simți așa de o lună sau mai mult ar trebui să mergi la terapie.

Simți că ceva nu e în regulă

Dacă suspectezi că ai o problemă, cel mai probabil chiar ai.

Ești mereu obosită

Un alt simptom al anxietății îl reprezintă oboseala constantă, slăbiciunea, cauzată de consumul de griji cauzat de îngrijorare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.