7 femei celebre care vorbesc onest despre depresie

Deși în România, depresia este o boală subdiagnosticată, ea este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul tinerilor și nu numai. Mai mult, la nivel global, mai mult de 200 milioane de oameni suferă de o formă sau alta a depresiei, devenind o afecțiune mintală obișnuită, o afecțiune care nu face discriminări.

Nu contează cât de faimos ești, cât de multe zero-uri are cifra din contul tău bancar sau în ce case sau vacanțe extravagante îți petreci timpul liber. Faima și bogăția nu te pot proteja de anxietate și nefericire. Așadar, sunt foarte multe personalități publice, cu o viață aparent fără griji și în plină vervă profesională sau personală care au declarat public că suferă sau au suferit de această boală.

Iar dintre cele mai influente star-uri din lume, se pare că numărul femeilor este mult mai mare decât cel al bărbaților (realitate raportată per total, indiferent de statutul persoanelor cu pricina). Suntem mândre că acest femei și-au expus cu onestitate povestea, mai ales că oricât de mult am vorbi despre acest subiect, există încă printre noi un stigmat de care încă nu am scăpat.

Iată câteva dintre femeile celebre care au vorbit fără teama de judecată despre propria depresie:

Citește și: 8 mituri despre depresie pe care mulți le cred adevărate, deși … nu sunt!

DEMI LEVATO

Star-ul pop Demi Levato pledează de mulți ani pentru sănătatea mintală, declarându-și fără menajamente lupta cu depresia, dar și cu abuzul de substanțe. „Am văzut în fața ochilor multe momente întunecate, mai ales în faza de depresie. Depresia bipolară mi-a dat cu adevărat viața peste cap. Dar astăzi sunt mândră că reprezint dovada vie cî se poate trăi, se poate iubi și se poate să te simți bine chiar și cu tulburare bipolară atunci când primești educația, sprijinul și tratamentul de care ai nevoie”, a declarat pentru Jed Foundations’s Mental Health Listening & Engagement Tour.

Demi Levato

CARA DELEVINGNE

Modelul și actrița Cara Delevingne și-a expus emoțiile într-un interviu pentru una dintre publicațiile americane, admițând că a fost nevoită să ia o pauză de la școală pentru a urma un tratament pentru depresie. „M-am simțit alienată, singură și mă întrebam mereu ce este în neregulă cu mine? Mereu mi-am dorit ca oamenii să mă iubească, așa că nu m-am enervat niciodată pe ei; am întors către mine însămi toate furia pe care o simțeam. M-am urât pentru că mă simțeam depresivă, uram că simt.” După acel interviu, Care a mărturisit că a găsit drumul spre o zonă sănătoasă.

Cara Delevingne

Citește și: Baia fierbinte, mai eficientă în tratarea depresiei decât sportul

ANGELINA JOLIE

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, actrița Angelina Jolie a mărturisit că, în adolescență, a suferit de despresie. „Am crescut în L.A unde focusul este în jurul propriei tale persoane, interiorului tău. Nu știam de ce sunt atât de distructivă și mizerabilă cu propria persoană. Nu îmi apreciam și nu îmi înțelegeam viața.” Se pare că acțiunile umanitare pe care le-a întreprins constant au ajutat-o în lupta cu depresia.

Angelina Jolie

CHRISSY TEIGEN

Într-un eseu pe care l-a scris chiar ea pentru o revistă glossy internațională, Chrissy Teigan vorbrește cu onestitate și fără perdea despre depresia post-natală, mărturisind și că a început să ia medicamente după ce a fost diagnosticată. „Pur și simplu, nu credeam că mi se va întâmpla tocmai mie. Am o viață extraordinară. Am tot sprijinul de care orice femeie ar avea nevoie. Dar depresia postpartum nu discriminează. Nu am putut să o controlez. Și vorbesc despre asta public pentru că vreau să știe cât mai multă lume că i se poate întâmpla oricui și nu vreau ca oamenii care trec prin această experiență să se simtă rușinați sau singuri.”

Chrissy Teigen

Citește și: 13 cauze surprinzatoare ale depresiei

KRISTEN BELL

„M-am luptat mult cu anxietatea și depresia”, a declarat Kristen Bell într-un interviu pentru OFF Camera. „Mama m-a luat deoparte când aveam 18 ani și mi-a spus: există un dezechilibru de serotonină în familia noastră și se transmite destul de des de la o femeie la alta… Mama mea este asistentă și a avut puterea să recunoască asta sieși în primul rând. Am primit o rețetă care m-a ajutat cu anxietatea mea, când eram ceva mai tânără, rețetă pe care o cumpăr încă și nu mi-e rușine deloc cu asta.”

Kristen Bell

ELLEN DeGENERES

„Mi-a luat ceva timp să mă confrunt cu teama de judecată, dar imediat ce am reușit să depășesc această fricăm am realizat că nu am niciun motiv să mă simt rușinată, și că indiferent ce va fi, sunt onestă cu mine însămi. Ceea ce mi-a oferi încredere în mine. Cred ca asta ajută cu depresia pentru că ea îți mănâncă încrederea în tine și de aceea te simți perdut și uiți că ești suficient de bun așa cum ești deja”, a mărturisit prezentatoare TV, Ellen DeGeneres.

Ellen DeGeneres

LADY GAGA

Star-ul Lady Gaga a mărturisit, la rândul ei: „Sufăr de depresie și anxietate dintotdeauna, încă mă lupt cu această afecțiune în fiecare zi a vieții mele. Vreau ca toți tinerii să știe că tot ceea ce simt în calitate de ființe umane este perfect normal. Ne-am născut așa. Acest aspect al modernității, cum ar faptul că ne simțim din ce în ce mai puțin conectați sau că suntem din ce în ce mai superficiali, acesta nu este uman.”

Lady Gaga

Citește și: Despresia și fețele ei

FOTO: UNSPLASH/ Instagram

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.