Va deschideti un cont impreuna?

Deschiderea unui cont comun poate crea o conexiune incredibilă între parteneri, cred psihologii, dar poate, de asemenea, să ducă la o ruptură dureroasă în cazul în care nu ştiţi de fapt ce presupune asta şi ce responsabilităţi trebuie să vă asumaţi. Cuplurile care fac acest pas şi apoi iau un împrumut în contul respectiv, trebuie să realizeze că ambele părţi sunt în mod egal responsabile pentru plata ratelor, indiferent de felul în care au cheltuit banii. Iar zona financiară e comparabilă cu un teren minat în cazul cuplurilor, aşa că asigură-te că partenerul tău e un tip de încredere, matur şi responsabil, înainte să-ţi pui banii la dispoziţia lui. Contul comun va fi pretextul perfect pentru a vă maturiza ca şi cuplu şi pentru a reîmprospăta legătura, atâta vreme cât manageriaţi situaţia ca la carte. Ţineţi cont de următoarele aspecte:

Stabiliţi-vă un scop

Nu deschideţi pur şi simplu un cont doar gândindu-vă că astfel deveniţi un cuplu adevărat. Sunteţi un cuplu în toată puterea cuvântului dacă aveţi interese comune şi puteţi formula împreună un scop, un ideal care să vă ghideze în aceeaşi măsură pe amândoi. Câţi bani vreţi să strângeţi şi la ce îi veţi folosi? E esenţial să vă puneţi încă de la început aceste întrebări, ca să nu realizaţi pe parcurs că aveaţi idei diferite în privinţa folosirii banilor. Încearcă să te asiguri din când în când că nici unul dintre voi nu s-a depărtat de la scopul iniţial, deschizând subiectul arzător: cumpărarea casei la care visaţi încă de când v-aţi cunoscut sau vacanţa tropicală pe care o meritaţi din plin.Vorbiţi despre contribuţie

Pentru a evita certuri şi a rămâne mereu pe aceeaşi lungime de undă, stabiliţi de la început suma cu care veţi contribui şi când veţi depune banii. Ideal ar fi să stabiliţi o dată exactă a lunii (eventual după salariu), precum şi o sumă exactă. În cazul în care veţi depune sume diferite, e foarte posibil ca după o vreme să se işte certuri pe tema „Eu am depus întotdeauna mai mulţi bani decât tine”, iar celălalt nu va putea riposta, pentru că nu are idee cu cât a contribuit exact.

Alegeţi împreună instituţia

Documentaţi-vă în privinţa unei bănci care oferă o dobândă avantajoasă a conturilor de economii şi asiguraţi-vă că e accesibilă pentru amândoi, chiar şi în ceea ce priveşte poziţionarea. Ideală ar fi o instituţie care are sedii în toate zonele-cheie ale oraşului.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.