Totul despre swingeri

La fel ca sexul anal sau al BDSM-ul, swinging-ul este practicat de ceva vreme şi la noi, de multe persoane chiar, însă continuă să fie un subiect tabu, considerat destul de des o anomalie. 

Această practică îşi are originile încă din cele mai vechi timpuri, însă swinging-ul modern se pare că a pornit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi al războiului din Coreea, când rata mare a mortalităţii a dus la acceptarea relaţiilor între soţiile unor piloţi ai Forţelor Aeriene Americane şi alţi piloţi. Numit la început „wife-swapping”, fenomenul nu a fost văzut cu ochi buni de către presă, însă publicul a fost receptiv la idee.

De ce swinging?

Această alternativă la o relaţie monogamă poate adăuga sare şi piper unei relaţii, însă pentru mulţi este un adevărat stil de viaţă. Beneficiile acestei practici includ îndeplinirea unor fantezii sexuale, depăşirea inhibiţiior, evitarea monotoniei în cuplu şi, chiar dacă poate îţi este greu să crezi, consolidarea relaţiei, pentru că se încearcă noi experienţe sexuale împreună, nu separat. Din acest motiv, cei mai mulţi swingeri sunt cupluri apropiate, care se cunosc de mult timp, de multe ori căsătorite, ce încearcă să adauge ceva nou relaţiei.

Deşi în alte ţări există destule cluburi de swingeri, poate pentru că oamenii sunt ceva mai deschişi la minte şi acceptă astfel de lucruri, în România cei interesaţi de acest fenomen îşi găsesc parteneri mai mult pe Internet, pe site-uri specializate, cluburile de acest gen nefiind prea multe şi nici prea cunoscute. În Bucureşti, spre exemplu, primul club pentru swingeri a fost deschis abia în urmă cu mai puţin de patru ani.

Tipurile de swinging

Există mai multe tipuri de swinging şi anume soft, closed şi open. Soft swinging-ul este potrivit pentru începători pentru că, deşi se face schimb de parteneri, cuplurile rămân în aceaşi încăpere, iar penetrarea nu este acceptată (poate include doar atingeri, săruturi şi sex oral). În cazul closed swinging-ului, se face schimb de parteneri, apoi fiecare cuplu face sex, însă în camere separate. Pentru participanţii cu tentinţe exhibitioniste şi cei cărora le place să privească partenerul jucându-se, cel mai potrivit este open swinging-ul, unde partenerii se schimbă şi fac sex în aceaşi încăpere, de cele mai multe ori asta însemnând desfăşurarea unei orgii sexuale.

Bineînţeles, această practică sexuală nu este pentru oricine. O minte închisă, timiditatea şi inhibiţiile nu îşi au locul aici, din motive evidente. De asemenea, este foarte importantă comunicarea deschisă, în primul rând pentru a cunoaşte persoane noi şi în al doilea rând pentru a-i comunica partenerului dorinţele tale sau pentru a stabili diferite reguli.

Tu ce părere ai despre swinging? Te atrage ideea?

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.