Tot ce trebuie să știi despre utilizarea unui dildo

Dildo-urile sunt unele dintre cele mai versatile jucării sexuale. Spre deosebire de vibratoare, acestea nu se mișcă singure. În plus, cel mai mare beneficiu al lor este că vin în forme foarte diverse, care pot aduce o nouă dimensiune vieții tale sexuale.

Annabelle Knight, expert în sex și relații, ne explică cum să folosești un dildo și cum să profiți la maxim de el.

Ce tip de dildo alegi?

Un dildo face doar ce îl pui tu să facă, așa că alegerea celui potrivit pentru tine este esențială. De exemplu, dacă îți cumperi unul prea mare sau cu o formă nepotrivită, nu te vei distra cu el. Dacă nu ești sigură ce să alegi, gândește-te la celelalte lucruri pe care le-ai folosit pentru penetrare (deget, penis, vibrator etc) și alege dildo-ul care știi că ți s-ar potrivi. Acest lucru este important mai ales la început; după aceea, poți experimenta cu mai multe modele.

Folosește întotdeuna lubrifiant

Vei avea nevoie de lubrifiant pentru orice jucărie sexuală, iar acest lucru este valabil mai ales pentru dildo-uri. Lubrifienții pe bază de apă sunt buni în aproape orice situație. Cei pe bază de silicon rezistă mai mult timp și sunt cei mai potriviți pentru penetrarea anală, pentru că anusul nu se lubrifiază precum vaginul. Totuși, dacă dildo-ul tău este fabricat din silicon, un lubrifiant pe bază de silicon îl poate deteriora – deci e mai bine să alegi unul pe bază de apă.

Dildo vaginal vs dildo anal

Cele mai multe dildo-uri pot fi folosite pentru penetrarea vaginală, dar numai unele sunt sigure pentru penetrarea anală. Cele anale ar trebui să aibă o bază mai mare, pentru a împiedica dildo-ul să alunece în rect.

Nu trebuie să utilizezi același dildo și în vagin și în anus decât dacă folosești prezervative pe care le schimbi între acestea sau cureți foarte bine dildo-ul.

Cum să folosești un dildo

Chiar dacă plănuiești să îl folosești alături de un partener, e bine să îl încerci singură prima dată.

Asigură-te că ești relaxată. E important să fii suficient de excitată, altfel penetrarea poate fi dificilă și mai puțin plăcută.

Nu te grăbi. Începe ușor, întâi în exteriorul vaginului, apoi introdu-l încet. Experimentează cu adâncimea și unghiurile, pentru a descoperi ce îți place mai mult.

Odată ce te simțiți confortabil folosind dildo-ul, poți experimenta diferite ritmuri și viteze. Observă diferența dintre o mișcare lentă și constantă și o mișcare rapidă și neregulată pentru a-ți da seama ce funcționează pentru tine.

 

Citește și: De ce să NU îți fie rușine că folosești jucării sexuale 

Citește și: Jucăriile sexuale – ghidul începătorului 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.