Tot ce ai vrea să știi despre premierele tale sexuale

Nu e neapărat nevoie să doară, să fie nașpa sau să te simți ciudat. Iată tot ce ai vrea să știi despre experiențele sexuale pe care le trăiești pentru prima oară. De exemplu, prea multă presiune în ceea ce privește orgasmul, face, de fapt, și mai dificil să îl experimentezi.

SITUAȚIE

Prietena mea mi-a mărturisit că momentul pierderii virginității a fost incredibil. Cool, pentru că… în cazul meu a durut ca naiba. Serios acum, ce se întâmplă?

A „Nu există două femei care să spună „la fel” pentru această experiență — sunt atât de multe variabile de luat în calcul. Cum ar fi, ai fost stresată? Asta poate face ca prima experiență sexuală să fie resimțită ceva mai puțin decât stelară,” spune terapeutul sexual doctor Holly Richmond, care a devenit foarte populară prin prisma canalul de YouTube The Pleasure Is Mine.  În cele mai multe situații, când ești excitată, vaginul se lubrifiază și se relaxează. Dar anxietatea face ca mușchii tăi pelvieni să se contracte — făcând ca introducerea și celui mai mic lucru să fie dureroasă,” ne explică în continuare. Dacă erai excitată și relaxată, putea fi faptul că medicamentele (cum sunt pilulele contra alergiilor sau antidepresivele) pot avea ca efect advers deshidratarea zonei intime, sau doar partenerul tău era foarte foarte bine dotat… sau orice altceva. Încearcă din nou când ești pregătită (și folosește lubrifiant). Dacă sexul este încă dureros, fă-i o vizită ginecologului tău sau doar stați puțin de vorbă pe Zoom.

Citește și: Anxietate sexuala, piedica in cuplu

SITUAȚIE

Sunt bisexuală și am început de curând să am relații sexuale cu femei. Ai vreo recomandare de poziție sexuală ideală pentru începători?

A „Hmm, chiar da, doar câteva zeci — și ar trebuie să le încerci pe toate. Numai așa vei identifica pozițiile care îți sunt cele mai confortabile”, spune psiholog Liz Powell. Deasupra partenerei tale, dedesubtul ei, ajută-te de câteva perne în timpul sexului oral sau/ și adaugă câteva jucării sexuale pentru ceva vibrație extra și distracție ce ține de penetrare. Orice mișcări vei alege cu partenera ta, Powell recomandă, „vei face ce trebuie atât timp cât amândouă ați consimțit, sunteți confortabile cu decizia și comunicați de-a lungul partidei sexuale.”

Așadar, unele dintre prietenele mele „mănâncă” fundul partenerilor? Te rog, explică-mi…

A „Da, ai auzit bine. Genul acesta de stimulare intimă are potențial de a fi extrem de excitantă — și este un moment mare,” spune educatorul sexual Shan Boodram, autoarea cărții The Game of Desire: 5 Surprising Secrets to Dating With Dominance. „Dacă atât tu, cât și iubitul tău sunteți pro acestei idei, ademenește-l sub duș și acoperă-l complet cu spumă. Înapoi în pat, începe cu sex oral, apoi „aventurează-te în zona perineului — zona dintre testicule și anus — cu limba și degetele,” sugerează Boodram. Simte-te bine odată cu el, și cine știe, poate urmezi tu? Apoi, întoarce-l pe burtă și du-ți gura în dreptul ușii din spate, făcând cercuri cu limba.

SITUAȚIE

Ar trebui să mă aștept la un orgasm prima oară când cineva îmi face sex oral?

A Nu e neapărat necesar, asta doar dacă nu ai cumva niște superputeri. (Dacă ai, felicitări, toată lumea te invidiază!) În realitate, a pune prea multă presiune în căutarea orgasmului  face, de fapt, și mai dificil să îl experimentezi. „Te duce departe de experiența în întregime și transformă totul într-o mică parte din actul sexual,” explică Richmond, când, realmente, călătoria până la el se poate resimți foarte intens. Așa că, ori de câte ori primești un sex oral, doar întinde-te pe spate, încearcă să te relaxezi, și să te focusezi pe plăcerea în sine. Dacă asta duce la orgasm, minunat! Dacă nu, „tot poate fi o partidă de sex extraordinară,” accentuează Richmond. Lecție de viață.

Citește și: Sex sălbatic sau viol?

Care este modul cel mai bun de a-i aduce la cunoștință cuiva pe care încerc să îl agăț că sunt virgină?

A „`Nu am mai făcut asta până acum´ este o replică clasică”, spune Boodram. „Îi anunță că este ceva cu adevărat nou pentru tine, și clarifică nevoia ta de extra discuții, timp, și grijă.” Dacă sunt parteneri sexuali care merită, vor fi onorați să încetinească procesul, să te ghideze la fiecare pas, sau să facă orice te ajută să te simți confortabil. Dar dacă reacționează ciudat sau insistent, această „împerechere” nu ar trebui să se întâmple.

SITUAȚIE

Pot lua boli cu transmitere sexuală (BTS) chiar dacă nici eu, nici partenerul meu nu am mai avut relații sexuale?

A Este puțin probabil, totuși voi doi încă nu sunteți imuni. „BTS nu sunt transmise doar prin contactul organ-genital-cu-organ genital,” spune Richmond. Alte mijloace de transmitere pot fi contactul oral și terapia intravenoasă. Fă-o ca la carte pentru a rămâne în siguranță, adică folosește un prezervativ, și testează-te în mod regulat.

TOȚI TIPII VOR SĂ ȘTIE

Care sunt acele detalii care vor face prima ei experiență mai plăcută?

Preludiu — apoi puțin mai mult preludiu — și apoi, odată ce ai petrecut suficient timp explorându-i corpul cu mâinile și gura, acordă-i atenție sporită clitorisului. Următorul pas: lubrifierea. Ah, și nu uita să o îmbățișezi după finalizarea actului sexual. Cu plăcere.

De ce nu am putut avea erecție până la capăt primele dăți când am încercat să fac sex cu cineva?

Cel mai probabil erai stresat, ceea ce face ca celălalt cap al tău să se sperie, de asemenea. Încearcă să te relaxezi, și dacă continui să devii moale, fă-i o vizită doctorului tău.

Ce pot să spun dacă un sex oral doare?

Orice poate să rănească ego-ul partenerului tău intră la categoria „așa nu”. Așa că mai bine încearcă, „Putem să încetinim ritmul puțin?” sau „Îmi place când o faci așa…” Indiciile pozitive sunt întotdeauna apreciate.

Poate fi distractiv să iau Viagra chiar dacă, tehnic, nu am nevoie?

Deci, medicamentația poate avea efecte adverse care nu sunt chiar distractive, cum ar fi durerile de cap, încețoșarea vederii, sau erecții necontrolate. Altfel spus, experții recomandă să spui (îmi pare rău!) NU în fața acestei fantezii.

Citește și: NoSEX, soarta oricărei relații de lungă durată?

FOTO: ian dooley pe Unsplash 

Jan Zhukov on Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.