Sexul te ajută să ai o memorie mai bună, arată un studiu

By  | 

Un studiu recent arată că sexul te poate ajuta să ai o memorie mai bună, acesta fiind unul din multele beneficii ale sale.

În fiecare zi, fără să ne dăm seama, facem tot felul de activități care ne îmbunătățesc memoria. Printre acestea se numără lectura, ascultarea muzicii, consumul de ceai verde și multe altele. Acum, potrivit unui studiu recent, avem și mai multe motive de bucurie: și sexul ne poate ajuta să avem o memorie mai bună!

Citește și: Multe persoane consideră mâncarea mai bună decat sexul, arată un studiu

Cercetătorii au descoperit o asociere între o viață sexuală activă și o bună memorie, mai ales când vine vorba de recunoașterea cuvintelor. De asemenea, se pare că femeile care fac sex prin penetrare arată semne mai bune de memorie verbală.

În cadrul studiului, cercetătorii au rugat 78 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani să completeze formulare despre activitatea lor sexuală și alți factori din viața de zi cu zi. Apoi, le-au pus să memoreze cuvinte la întâmplare și poze cu fețe, care le-au fost prezentate la un computer. Participanții s-au uitat apoi la o combinație de imagini vechi și noi și au fost rugați să identifice cuvintele și chipurile pe care le-au văzut deja.

În urma analizei rezultatelor, cercetătorii au observat o conexiune interesantă: femeile care au scris în chestionare că fac sex cu penetrare constant au reușit să recunoască mai multe dintre imaginile prezentate.

Citește și: Mărimea ideală a unui penis, potrivit femeilor (studiu) 

Acest studiu s-a concentrat doar pe memoria de scurtă durată, dar autorul acestuia, Dr. Jens Pruessner, este de părere că efectele ar trebui să fie similare și în cazul memoriei de lungă durată.

Bineînțeles, mai e nevoie și de alte studii pe acest subiect, însă iată un motiv în plus pentru a face sex mai des!

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Megan Ditrolio)

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *