Răspunsuri la întrebările pe care adolescentele le au despre sex

By  | 

Multe adolescente se simt jenate să vorbească cu părinții despre sex, iar singurele informații pe care le primesc în acest sens sunt de la prietene. Din păcate, multe dintre răspunsurile la întrebările lor pot fi eronate. Astfel, COSMO îți vine din nou în ajutor!

Răspunsuri la cele mai comune întrebări pe care adolescentele le au despre sex

De ce le pasă tuturor atât de mult despre sex?

Dacă ești virgină, cel mai probabil te întrebi și tu care-i treaba cu sexul – de ce toată lumea vorbește despre el și cât de interesant poate să fie?

Citește și: Ce și-ar fi dorit bărbații să știe înainte de a-și pierde virginitatea 

Sexul este (sau ar trebui să fie!) o activitate foarte plăcută din mai multe puncte de vedere: simți plăcere din punct de vedere fizic, ești mai fericită, te simți mai apropiată de partenerul tău. Este normal să fii interesată de sex la vârsta adolescenței, dar nu ar trebui să faci asta doar pentru că toți din jur vorbesc despre el.

Cel mai probabil prietenii tăi vorbesc des despre sex din simplul motiv că e ceva nou pentru ei. După o vârstă, sexul este doar… sex – o activitate intimă și plăcută, dar absolut normală și naturală, despre care nu vorbim întruna.

De unde știu dacă sunt pregătită să fac sex?

Este dificil să răspunzi la această întrebare, pentru că totul depinde de tine. Dar iată când NU ești pregătită: dacă pur și simplu nu ești curioasă momentan, nu ai o relație stabilă, nu ai încredere în partenerul tău, simți că iubitul vrea doar să te folosească, pentru că nu te înțelege și insistă prea mult…

Niciodată, dar niciodată să nu faci sex din obligație! Există fete care fac sex la 20 de ani sau chiar mai târziu și nu e nimic în neregulă cu asta. Știm că presiunea din partea prietenilor poate fi copleșitoare, dar fă tot posibilul să treci peste asta.

Citește și: Care-i treaba cu scurgerile vaginale? 

Cât de dureros este sexul prima dată?

Toată lumea crede că sexul trebuie să doară prima dată, dar nu e adevărat. Ia-o încet (cât de încet simți nevoia), petrece mult timp cu preludiul, folosește lubrifiant și încearcă să lași emoțiile deoparte. E posibil să simți, totuși, un disconfort, dar, dacă te doare, mai bine oprește-te și încearcă mai încolo.

E obligatoriu să mă epilez?

Bineînțeles că nu! E corpul tău și faci ce vrei cu el! Fiecare bărbat are anumite preferințe, așa cum și fiecare femeie are, dar, până la urmă, decizia îți aparție ție. Dacă nu vrei să te epilezi, nu o face doar pentru că iubitul insistă.

Ce este orgasmul?

Orgasmul este dificil de descris. Pe scurt, este o senzație intensă de plăcere. Înainte de orgasm, inima îți bate mai tare, respiri mai repede, mușchii ți se contractă, apoi simți o plăcere intensă, apoi te simți relaxată. Masturbarea este cea mai simplă metodă de a cunoaște orgasmul.

Citește și: Cele mai bune sfaturi COSMO pentru dezvirginare 

De ce nu pot avea orgasm în timpul sexului?

În primul rând, trebuie să știi că nu toate femeile pot ajunge la orgasm prin penetrare. Încearcă să nu te grăbești cu preludiul și roagă-ți iubitul să îți facă și sex oral. De asemenea, e posibil ca partenerul să nu știe ce face, mai ales dacă nu are experiență. În orice caz, nu e vina ta că nu ai orgasm!

Tu ce întrebări legate de sex ai?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *