Pisicile ne pot influența preferințele sexuale, arată un studiu

By  | 

Nu, nu ne referim la momentele când pisica ți se urca în pat în timpul partidelor de sex și îți strică tot cheful! Un studiu publicat în Journal of Evolutionary Psychology arată că posesorii de pisici pot fi atrași de sexul mai violent sau sado-maso. Interesant, nu-i așa?

Studiul a fost efectuat online prin intermediul unui chestionar care conținea 701 întrebări (puțin mai multe în varianta pentru femei), iar timpul necesar pentru a-l termina era de aproape 90 de minute. Una dintre întrebările acestuia se referea la parazitul Toxoplasma, prezent în creierul pisicilor. Acesta poate fi transmis la om dacă cel din urmă intră în contact cu excrementele pisicii, de exemplu prin schimbarea așternutului din litieră.

Studiul s-a concentrat astfel pe relația dintre infecția cu toxoplasma și atracția sexuală față de frică, pericol, durere și supunere.

Rezultatele au arătat că subiecții infectați cu acest virus au arătat un interes mai mare față de practici sexuale neconvenționale, precum ceel legate de BDSM. Totuși, este interesant de observat că efectuează astfel de activități mai puțin frecvent decât subiecții neinfectați.

Toxoplasmoza este o boală cunoscută și răspândită – conform celor mai recente estimări, o treime din populația lumii ar suferi de aceasta fără să știe. Cel mai adesea, nu cauzează simptome și nu este gravă, dar poate duce la complicații la femeile gravide sau la persoanele cu sisteme imunitare slabe.

 

 

Citește și: Totul despre sadomasochism (BDSM) 

Citește și: Care sunt cele mai comune fantezii sexuale 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *