Pastilele contraceptive pentru bărbați vor fi lansate în 2021

By  | 

Pastilele contraceptive pentru bărbați pot fi luate cu câteva minute înainte de sex și vor fi eficiente câteva zile.

Cele mai multe femei și-au dorit mereu să existe și pastile anticoncepționale pentru bărbați. Acest lucru se va întâmpla cât de curând, mai exact în 2021. Oamenii de știință au creat o nouă metodă contraceptivă pentru bărbați, o pastilă care oprește spermatozoizii să înoate.

Potrivit unei publicații americane, cercetătorii de la Universitatea din Wolverhamptoon, alături de cercetători portughezi, au creat o pastilă care poate fi luată chiar înainte de sex și care poate fi eficiente câteva zile.

Citește și: Metode contraceptive pe care nu e bine să te bazezi 

Cum funcționează pastila contraceptivă pentru bărbați?

Pe scurt, această pastilă oprește spermatozoizii din a înota, ceea ce face fecundarea ovulelor imposibilă. Profesorul John Howl, care se ocupă de acest proiect, spune că „rezultatele sunt uimitoare și aproape instante. În doar câteva minute, spermatozoizii nu se mai pot mișca.”

Deși rezultatele sunt atât de bune, pastilele contraceptive pentru bărbați sunt încă în faza de testare și nu vor fi disponibile decât în 2021.

Vor bărbații să folosească această metodă contraceptivă?

Bun, deci pastila contraceptivă pentru bărbați va apărea în câțiva ani pe piață, dar întrebare e: vor bărbații să o folosească? În 2008, mai mulți bărbați au fost opriți pe stradă pentru a afla răspunsul la această întrebare, pe atunci ipotetică. Iată ce au avut ei de zis:

Tu ai prefera ca partenerul tău să ia pastile anticoncepționale în locul tău? 

Citește și: De ce este contracepția atât de importantă? 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *