Partida de sex pe care nu trebuie s-o mai amani

By  | 

Cercetarea efectuata de profesori ai Universitatii Penn State, SUA, dezvaluie ca o atitudine jucausa este una dintre principalele trasaturi pe care barbatii le cauta la personalitatea potentialelor partenere.

Nu e de mirare… Cine vrea sa iasa cu o tipa scortoasa, care nu stie sa zambeasca? Totusi, o parte a studiului ne-a surprins: atitudinea exuberanta e cu atat mai importanta in… pat!

"Sa mentii un spirit de gluma in pat si sa razi cat mai des provoaca organismul sa elibereze hormoni care iti amplifica senzatiile de placere si chiar te ajuta sa obtii mai repede orgasmul", explica prof. Dr. Carole Altman, coautoarea cartii "Don’t Have Sex Again Until You Read This Book". Iata detalii…

Razi cat poti de mult

"Pufnitul in ras in mijlocul unei partide de sex poate parea oricum, dar nu romantic! Totusi, cand razi, corpul elibereaza endorfine, asa ca te simti mai euforica, ceea ce-ti creste buna dispozitie in general", explica dr. Holly Phillips, realizatoarea rubricii medicale a emisiunii CBS This Morning.

In plus, in acelasi timp scade si secretia hormonului stresului, cortizolul. "Drept rezultat, nu mai esti tensionata si ai mult mai putine sanse sa fii anxioasa in timpul actului sexual. Asadar, te poti concentra pe ceea ce-ti face placere, fapt care permite mintii si trupului sa se relaxeze si sa atingi punctul culminant", spune si dr. Daniel Amen, autor al cartii "The Brain in Love".

Apoi, mai exista si factorul noutate. E posibil ca sexul sa iasa mai senzual sau mai pasional atunci cand cauti motive de ras, decat ai face-o in mod obisnuit. "Facand ceva nou sau diferit solicita creierul sa elibereze dopamina, de aceea tu vei simti placerea mai intens si mai repede", explica dr. Amen.

Nu te opri!

Normal ca ar fi ciudat sa razi dintr-odata cand iubitul tau tocmai iti mangaie sanii, sa zicem – mai grav ar fi ca tipul ar putea crede ca razi de ceva ce-a facut. Asa ca trebuie sa gasesti moduri firesti de a detensiona atmosfera. "N-ar fi rau sa initiezi un joc al gadilatului, in timp ce lucrurile se incing intre asternuturi", propune Altman.

"Nu conteaza ce varsta ai, e aproape imposibil sa nu razi cand cineva te gadila". Sau ce-ar fi sa faci o schimbare de atmosfera si sa iesitI din spatiul locuintei? Dati drumul actiunii intr-un loc ferit, in masina parcata sau in toaleta unui bar – atmosfera creata va va da fiori pe sira spinarii si va va starni rasul (printre "aah" si "ohh"-urile de rigoare!).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *