Una din 10 femei are dureri în timpul sexului, arată un studiu

By  | 

Un studiu recent arată că 10% dintre femei suferă de dispareunie, adică de dureri puternice în timpul actului sexual.

Un studiu efectuat pe aproape 7000 de femei din Marea Britanie arată că dispareunia este foarte des întâlnită. Cercetătorii au constatat că una din 10 femei se confruntă cu dureri în timpul sexului, iar femeile cu vârste între 16 și 24 de ani au raportat o incidență deosebit de mare de contacte sexuale dureroase.

Citește și: Teste anuale pe care orice femeie trebuie să le facă 

Durerile în timpul sexului sunt cel mai des legate de lipsa lubrifierii în timpul contactului sexual, a senzației de anxietate sau e lipsei de entuziasm. Unele femei implicate în sondaj au mărturisit că uneori le e atât de frică de durere încât preferă să nu mai facă deloc sex.

Durerile în timpul sexului nu foarte comune. Potrivit unor statistici ale Colegiului American de ginecologi și obstetricieni, 75% dintre femei prezintă dureri în timpul actului sexual la un moment dat în timpul vieții. Deși deseori durerea este cauzată de lipsa lubrifierii, uneori durerea puternică și persistentă poate fi legată de probleme serioase de sănătate.

Ce să faci dacă ai dureri în timpul actului sexual?

Citește și: 5 motive pentru care să renunți la pantofii cu toc 

  • Ai grijă ca preludiul să fie suficient de lung, pentru a te putea lubrifia suficient. Dacă asta nu funcționează, folosește lubrifiant.
  • Fă sex doar dacă te simți în largul tău și nu lăsa partenerul să te „convingă” dacă tu nu vrei.
  • Încearcă să scapi de complexe. Iubește-ți corpul la fel de mult precum îl iubește partenerul tău.

Dacă nu scapi de dureri într-un timp scurt, fă-ți o programare la ginecolog. Multe femei refuză să facă asta pentru că le este jenă, dar adu-ți aminte care este scopul unui ginecolog și trateză această durere ca pe oricare alta.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *