Ce poate fi catalogat drept sex?

By  | 

În mod surprinzător, criteriile care definesc un act ca fiind sex sau nu se schimbă de la persoană la persoană – contează cine anume îl face, care părţi ale corpului sunt incluse şi chiar dacă un orgasm are sau nu loc. Eşti confuză? Îţi explicăm imediat.

Cercetători de la Universitatea din Utah a chestionat 594 de persoane (267 bărbaţi şi 327 femei) legat de ce anume consideră ei că este sexul. Participanţilor le-au fost prezentate 21 de tipuri de acte sexuale diferite şi au fost rugaţi să le noteze ca „cu siguranţă sex”, „probabil sex”, „probabil, nu sex” şi „cu siguranţă nu sex”.

Întrebările se refereau la sex vaginal cu penetrare, sex anal, sex oral, 69, masturbarea simultană, sărutul pasional, cybersex şi altele. Iată care au fost răspunsurile lor:

Între 88,9% şi 98,7% dintre respondenţi au spus că sexul vaginal cu penetrare este „cu siguranţă sex” (răspunsul a variat în funcţie de orgasm – a avut loc sau nu?) şi peste 70% au spus că sexul anal (cu sau fără orgasm) este „cu siguranţă sex”.

Doar 24,6% au spus despre sexul oral că este „cu siguranţă sex”, dar procentul a crescut la 31% dacă un orgasm a avut loc. Cât despre 69, 33,2% au considerat această poziţie sexuală „cu siguranţă sex”.

Este interesant de observat cum multe persoane nu consideră un act sexual ca fiind într-adevăr sex din cauza faptului că un orgasm nu a avut loc.

De asemenea, participanţii au explicat de ce anume au făcut aceste alegeri, pentru ca cercetătorii să înţeleagă mai bine ce joacă un rol în definirea sexului. Factorii care definesc ce este sex şi ce nu este au inclus contactul fizic, dacă are loc penetrare, dacă zona genitală este implicată, dacă a avut loc excitare, dacă a avut loc orgasm, şi dacă se poate ajunge la o sarcină, la pierderea virginităţii sau la o boală cu transmitere sexuală.

Un alt lucru interesant este că multe persoane au avut tendinţa să catalogheze ceva ca fiind sex cu mai multă convingere dacă şi-au imaginat că partenerul lor făcea acest lucru decât dacă ei înşişi îl făceau!

Cercetătorii au notat că respondenţii aveau până în 25 de ani, astfel încât au o înţelegere limitată a sexului, spre deosebire de persoanele mai în vârstă care sunt mai experimentate. 

În orice caz, este interesant de observat cum după mii de ani oamenii nu pot ajunge la aceaşi definiţie a sexului.

Pentru tine ce poate fi considerat sex?

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback: Cele 4 tipuri de orgasm și cum să le atingi | Dezvoltare masei musculare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *