6 momente cand e normal sa ai un libido scazut

Un libido scăzut nu este mereu un motiv de îngrijorare. Iată care sunt câteva momente când este normal să nu ai chef de sex.

Nu se poate spune cât de des trebuie să ai chef de sex – nivelul libidoului variază în funcție de femeie. Există, însă, anumite momente când cele mai multe dintre noi ne vom pierde libidoul.

Yoga, sportul care iti stimuleaza libidoul

Unul dintre ele este menstruația. Dacă unele femei au mai mult chef de sex în această perioadă a lunii, altele nu au deloc. Și e ok și normal, nu îți face griji! Acest lucru se poate întâmpla și cu câteva zile înainte de menstruație, din cauza schimbărilot hormonale care au loc în această perioadă.

Apoi, multe femei se plâng de scăderea libidoului atunci când sunt însărcinate, mai ales în primul trimestru de sarcină. Cheful de sex revine de obicei în cel de-al doilea trimestru.. dar scade din nou în cel de-al treilea. Ce să-i faci, în corpul tău crește acum un bebeluș, e normal să aibă loc anumite schimbări.

8 intrebari frecvente despre libido

De asemenea, și imediat după ce ai născut este foarte probabil să nu mai ai chef de sex. Motivul este simplu: au loc anumite schimbări hormonale, astfel încât vei simți nevoia să te concentrezi pe relația dintre tine și cel mic, nu pe sex. Mai mult, corpul tău produce acum un hormon care te ajută să produci lapte, hormon care îți poate scădea lidiboul.

Dar poate că nu ești mămică, nici măcar însărcinată… Culmea, mai iei și pastile anticoncepționale pentru a nu face un bebeluș! Ei bine, și aceste pastile te pot face să îți pierzi libidoul. Bineînțeles, fiecare femeie este diferită, iar unele dintre noi avem chiar mai mult chef de sex când începem să folosim anticoncepționale.

Nu numai aceste pastile au acest efect, ci și multe altele. Dacă tocmai ai început un tratament nou, acesta poate fi cauza scăderii libidoului, deci citește cu atenție prospectul pentru a vedea care sunt efectele secundare.

Ce ii taie iubitului pofta de sex?

Să nu uităm de stres! Fie că ești foarte ocupată la muncă, abia te-ai mutat într-un apartament nou sau chiar și dacă tocmai te-ai căsătorit, este inevitabil să te simți stresată, iar asta poate duce, de asemenea, la scăderea libidoului. Totul este normal și nu trebuie să îți faci griji. Încearcă doar să te relaxezi, să dormi suficient (este recomandat să dormim în jur de 7-8 ore pe noapte), să ai o alimentație mai sănătoasă și să faci puțin sport. Vei observa că, odată ce stresul a dispărut, viața ta sexuală va reveni la normal.

Multe femei se tem că dacă libioul lor este scăzut, înseamnă că ceva este în neregulă cu ele sau că nu se mai simt atrase de partener. În realitate, există și alți factori care îți influențează libidoul, după cum tocmai ai aflat.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise