Tentata sa te uiti in telefonul iubitului?

Sigur te-ai gândit măcar o dată să iei la puricat telefonul iubitului ca să te asiguri că nu te înșală. Iată de ce să nu o faci.

Fie că încerci să-i urmărești apelurile telefonice, fie că îți pui în gând să-i afli parola pentru a-i putea citi mail-urile, disperarea cu care îți dorești să-ți “verifici” partenerul pentru a te asigura că nu trișează îi îngrijorează pe specialiști. “Toată lumea o face și nimeni nu realizează cât de mult poate dăuna unei relații”, spune Seth Meyers, medic psiholog. Evident, e o mare diferență între a-l urmări într-un moment de slăbiciune și a-i spiona fiecare mișcare 24/7, însă linia dintre aceste două comportamente e foarte subțire.

Învinge-ți impulsul

A recunoaște că e un comportament nesănătos pentru relația voastră e primul pas spre vindecare, crede Meyers. Pasul doi e să-ți dai seama de ce se întâmplă. “Uneori, dacă o femeie nu e satisfăcută de ceea ce primește într-o relație, frustrările ei iau forma unui spionaj continuu”. Dacă simți că ceva lipsește, mută-ți concentrarea de la ceea ce îți imaginezi că face atunci când nu e cu tine, la ceea ce ar putea să facă pentru a te ajuta să te simți mai sigură de relația voastră – cum ar fi să te anunțe atunci când se întoarce târziu acasă sau să te invite la ieșiri cu prietenii lui mai des. Apoi spune-i că aceste lucruri mici chiar contează pentru tine. Dacă îi pasă cu adevărat de ceea ce simți, va acționa în favoarea ta. Desigur, e posibil de asemenea ca veștile referitoare la infidelitate în rândul altor cupluri să te facă puțin paranoică. Dacă nu găsești nici un motiv pentru a fi nemulțumită de relația pe care o aveți, înseamnă că e cazul să-ți înlocuiești obsesia cu una “sănătoasă”, cum ar fi antrenamentele pentru un maraton sau dorința de a învăța o limbă străină, sunt de părere specialiștii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.