Te muți cu el? Află ce trebuie să știi înainte să faci acest pas

Decizia de a împărți aceeași locuință este una extrem de importantă pentru un cuplu, dar și un pas firesc în orice relație serioasă. Înainte de a te muta cu iubitul tău, trebuie să cântărești foarte bine această decizie și să nu te lași influențată de impulsuri de moment sau de părerea celor din jurul tău.

Dacă te gândești să faci acest pas și să te muți cu iubitul, va trebui în primul rând să identificați un apartament sau un spațiu suficient de mare pentru a răspunde nevoilor voastre. Un factor de luat în calcul ar fi faptul că noi, fetele, avem nevoie de dulapuri mari, încăpătoare, în care să avem destul loc atât pentru vasta noastră garderobă, cât și pentru cea a iubitului. Câteva soluții în acest sens poți găsi aici. Totodată, dacă patul single din garsoniera ta sau canapeaua din dormitorul lui vi se păreau perfecte până acum, odată ce vă mutați impreună ar trebui să optați pentru un pat matrimonial.

Totuși, împărțirea unei locuințe cu iubitul tău presupune mult mai mult decât achiziționarea unor obiecte de mobilier. Nu te pripi, acordă-ți timp pentru a analiza la rece această decizie, deoarece ea îți va schimba radical viața.

Pregătește-te să descoperi lucruri noi și surprinzătoare despre iubitul tău

Odată ce locuiești cu o persoană, îi descoperi absolut toate tabieturile și obiceiurile mai puțin obișnuite. Chiar dacă înainte să vă mutați împreună petreceați toate weekend-urile la unul dintre voi acasă sau sunteți un cuplu de multă vreme, odată ce veți începe să locuiți în aceeași casă, veți intra într-un teritoriu nou.

Unele obiceiuri nou descoperite s-ar putea să ți se pară haiose și chiar drăguțe, în timp ce altele te vor irita. Spre exemplu, afli că obișnuiește să fredoneze o melodie de fiecare dată când spală vasele, ceea ce e chiar amuzant. Însă s-ar putea să observi și că nu clătește foarte bine farfuriile, fapt care nu te va încânta prea mult.

Totodată, s-ar putea să descoperi că anumite obiceiuri ale sale, care înainte te deranjau foarte puțin, acum te scot din minți.  În garsoniera lui era mereu dezordine, iar asta nu te încurca prea mult pentru că erai mai mult un musafir acolo și oricum petreceați mai mult timp la tine. Dar dacă și când locuiți împreună uită să pună lucrurile acolo unde le este locul sau ignoră total faptul ca în chiuvetă este un munte de vase, asta s-ar putea să fie extrem de deranjant.

De cealaltă parte, s-ar putea să observi și cât de drăguțe sunt unele gesturi ale sale, precum pregătirea cafelei dimineața sau faptul că, după o zi grea la birou, îți face cu plăcere un masaj.  Cert este că vei avea de-a face cu o nouă fațetă a personalității sale, cea neretușată.

Cum gestionezi nevoia de intimitate

Ești îndrăgostită până peste cap de el, îți place să petreceți mult timp împreună, însă uneori parcă ai nevoie de o pauză și îți dorești puțin timp doar cu tine. Același lucru este valabil și pentru el, nu doar pentru tine, și trebuie să vă gândiți și la acest aspect, al nevoii de spațiu și de intimitate, una absolut firească și care nu denotă lipsă de atenție sau de afecțiune.

Discutați despre aceste lucruri și, cel mai important, fiți sinceri unul cu altul. Explică-i că ai nevoie uneori să citești în liniște un roman captivant sau că în unele dimineți nu ai prea mult chef de discuții. Și când vine vorba despre viața socială trebuie să vă comunicați dorințele. Cu siguranță îți vei dori din când în când să ieși cu fetele sau cu niște colegi de la birou, iar el nu are de ce să te însoțească. Nici tu nu ai de ce să te superi când el vrea să petreaca timp cu amicii lui. Dacă ați decis să vă împărțiți viața,  nu înseamnă că trebuie să petreceți fiecare moment al zilei împreună.  

Când vorbim despre intimitate, trebuie să ne referim și la telefon, e-mail sau alte căi de comunicare. Nu îi verifica telefonul și nu-i citi mesajele de pe rețelele de socializare, este o invadare a intimității și un gest care trădează faptul că nu ai încredere în el. În mod evident,  nu ar trebui să accepți nici tu, la rândul tau, acest control din partea lui.

Locuitul împreună,  anticamera căsătoriei?

Multe cupluri tinere privesc locuitul împreună ca pe un pas natural și necesar  înainte să ajungă la altar și simt că este aproape obligatoriu să facă asta până la o anumită vârstă sau dupa ce sunt împreună de mai multă vreme. În ultimii ani însă, tot mai puține cupluri aleg să-și oficializeze relația și preferă locuitul împreună care este, in opinia multora, echivalent cu mariajul.

Un studiu realizat la Universitatea din Virginia și citat de Science 2.0 spune că locuitul împreună poate să fie același lucru cu mariajul atâta vreme cât cuplul îl percepe așa. De cealaltă parte, unii psihologi afirmă că, dacă un cuplu care împarte aceeași locuință preferă acest tip de relație în locul celei oficiale, înseamnă că au rețineri legate de petrecerea restului vieții împreuna cu cealaltă persoană.  Bineînțeles, când vine vorba despre dragoste și alegerile din viața amoroasă, totul este relativ și nu există un adevăr absolut, astfel încât fiecare dintre noi se ghidează doar dupa propriile sentimente și experiențe.

Totuși, nu face acest pas presată de împrejurări sau de iubitul tău, așteaptă până când vei simți că este cea mai bună decizie pentru tine. Doar pentru că apartamentul pe care l-ai închiriat a fost scos la vânzare și ești nevoită să pleci de acolo, asta nu înseamnă că trebuie să te muți cu el doar pentru că e mai comod. La fel este și în cazul în care iubitul tău te presează să faceți acest pas, în timp ce tu nu ești sigură că îți dorești asta. Acestea nu sunt motive suficient de puternice pentru a face o schimbare atât de importantă în viața ta.

Te gândești să te muți cu iubitul tău? Crezi că există un moment perfect pentru a face acest pas într-o relație?

Sursa foto: www.pixabay.com  

Articol realizat împreună cu staer.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.