Te-ai mutat cu iubitul, dar acum relatia scartaie?

Multe dintre cuplurile care decid să locuiască împreună descoperă că, după ce au făcut acest pas, nu se mai înțeleg atât de bine. Care este motivul și cum poți rezolva problema?

Ești de ceva timp cu acest tip minunat, totul merge perfect, așa că ați decis să vă mutați împreună. După ceva timp, însă, ați observat că parcă nu mai aveți o relație atât de reușită, deși situația ar trebui să fie fix invers. Ce e de făcut?

E timpul sa te muti cu iubitul?

Deși pare următorul pas logic într-o relație, mutatul împreună poate să strice totul. Cel mai probabil nu doriți să vă mutați din nou singuri, iar despărțirea este o soluție prea extremă, așa că trebuie să țineți cont de câteva lucruri.

În primul și în primul rând, aveți nevoie de spațiu. Indiferent că locuiești cu iubitul, cu sora, cu o amică sau cu părinții, este normal și natural să ai nevoie de puțină singurătate din când în când. Nu trebuie să te simți vinovată dacă ai nevoie de puțin timp pentru tine, oricine are nevoie de asta. Încercați să nu mai faceți totul împreună: du-te singură la cumpărături în timp ce el se relaxează cu o carte, pregătește-ți o baie relaxantă când el este în oraș cu prietenii, du-te cu laptopul în cealaltă cameră în timp ce el se uită la un meci etc. Chiar dacă locuiți împreună, respectați-vă nevoia de intimitate.

De ce ai nevoie cand te muti cu iubitul

Apoi, nu lăsa romantismul să moară. Când te muți cu iubitul, există posibilitatea să cădeți în rutină – nu mai aveți chef să ieșiți la o întâlnire, ci preferați să stați în pijama în pat urmărind un film, de exemplu. Încercați să vă mai purtați și ca la începutul relației: aranjați-vă frumos, apoi ieșiți în oraș la o cină romantică.

Ai putea să îi faci partenerului tău și mici surprize: pregătește-i mâncarea preferată când știi că a avut o zi grea la muncă, având grijă ca atmosfera să fie una romantică, așteaptă-l (aproape) dezbrăcată în pat când iese de la duș sau pune-i dimineața în buzunarul de la jachetă un mic bilețel de dragoste pe care îl va găsi întâmplător mai târziu.

De asemenea, mai există și acele lucruri minore, dar care sunt ale naibii de enervante: pătura nu este suficient de mare, iar noapte de trezești dezvelită, vasele te așteaptă mereu murdare, gunoiul încă nu a fost aruncat… Acestea chiar nu ar trebui să fie motive de ceartă. Cumpără o pătură mai mare, împărțiți sarcinile gospodărești și pur și simplu învățați să treceți peste. Chiar nu e vorba de ceva foarte important, dacă stai să te gândești…

Nu uita nici de transparența financiară! Este necesar să discutați deschis despre bani, facturi, cheltuieli și economii de urgență. Ne place sau nu, banii sunt foarte importanți în viața noastră, iar multe relații se pot destrăma din cauza lor.

Cat conteaza banii intr-o relatie?

Nu în ultimul rând, încearcă să nu îl schimbi pe iubitul tău. Unele femei au impresia că odată ce s-au mutat împreună cu partenerul sau s-au căsătorit, îl pot juca pe acesta pe degete și îl pot face să se schimbe în „bărbatul perfect”. Dacă nu ești mulțumită de el, de ce mai aveți o relație? Ar trebui să îl accepți așa cum este.

Ca o completare la punctul anterior, dacă te muți în casa lui, te rog, dar te rog nu te apuca să redecorezi după placul tău! Îi poți sugera anumite modificări, dar nu insista să schimbe complet mobila sau să zugrăvească pereții în mov doar pentru că așa ți-ar plăcea ție. Dacă renovarea este necesară, e normal să luați decizii împreună, dar nu transforma casa lui (mai nou a voastră) în casa TA. Respectă-i locuința.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise