Taste by Delicii: Lava Cake perfect pentru Ziua îndrăgostiților

Hei, Cosmo Girls! Mai este atât de puțin până vom începe să celebrăm iubirea, cu toate formele ei; practic, pentru noi (și știm că și pentru voi) de mâine până pe 24 februarie va fi aproape numai despre cel mai frumos sentiment pe care îl putem trăi. Și nu puteam începe altfel decât cu un video delicios: am ales special pentru voi o prăjitură perfectă pentru serile, sau de ce nu, chiar brunch-urile romantice. De fapt, a ales-o Alina Dragne, Foodblogger și Foodstylist, owner shop.delicii, și sigur cea mai potrivită persoană când vine vorba de mâncare și iubire în același timp. Iar eu am învățat alături de ea cum să o prepar, în primul rând pentru voi.

Întâlnirea cu Alina (în bucătăria Premium Store) a avut ceva aproape magic pentru că tot ceea ce face – face cu multă pasiune și iubire pentru mâncare, pentru soțul și câinele ei, pentru familie și oamenii care o înconjoară. Iar felul ei firesc de a găti îți oferă foarte multă încredere în forțele propriu, chiar și atunci când ți-e teamă de moarte să gătești, dar mai ales să gătești o prăjitură aparent așa sofisticată precum Lava Cake, sau pe numele ei franțuzesc Moelleux au Chocolat.

Chef Jean-Georges Vongerichten pretinde că a inventat această rețetă în 1987, în New York City, însă bucătarul și ciocolaterierul Jacques Torres s-a manifestat extrem de ofensat, spunând că, de fapt, această prăjitură exista deja în bucătăria franceză. Lăsând la o parte patimile marilor artiști ai bucătăriei americane și franceze și „lupta” lor continuă, Lava Cake a devenit de atunci extrem de populară și, mai mult, o includere de rigueur, un fel de etichetă în meniurile restaurantelor high-class. Deși, ea este o prăjitură pe cât de sofisticată, pe cât de simplă. Iar Alina Dragne a reușit să îmi demonstreze acest lucru cu o savoare pe care sper să o remarcați în video-ul de mai jos.

Rețeta video completă:

„Lava Cake sau Moulleux au Chocolat a fost pentru mult timp, pentru mine, o prăjitura tabu: o iubeam, pofteam la ea și o căutam în orice restaurant, dar îmi era frică să o încerc acasă. Credeam că este nevoie de un talent desăvârșit în patiserie sau o tehnică nemaiauzită”, ne-a mărturisit Alina. Citește AICI povestea întâlnirii noastre, de data aceasta din perspectiva Alinei, dar tot aici poți găsi și rețeta negru pe alb.

A fost cu mine și „Toți câinii aleargă după fluturi”, prima mea carte, pe care, dacă doriți să o citiți, o găsiți chiar AICI. La reducere chiar.

Sper să vă îndulciți momentele de tihnă alături de partneri, și să îi surprindeți pe măsura gustului prăjiturii! Eu am fost tare emoționată să gătesc, în numele colegilor mei, pentru voi, cititoarele Cosmo. Sau cum ar spune Alina, „Deci, cine își așteaptă persoana iubită cu un lava cake?” Așteptăm mesajele și pozele voastre!

Happy Valentine’s Day!

Locație: Premium Store

Foto: Marius Dragne

Video: Laura Musuroaea (L Creative Lab)

Căni: Shop.Delicii

Invitat: Bianca Dragomir

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.